Blijkbaar strikt geheim zou er vanavond (maandag dus) een bijeenkomst zijn voor raadsleden over Schiphol. President-directeur Dick Benschop van de Royal Schiphol zou ook komen om weer eens een klachtenregen aan te horen. Maar het gaat allemaal niet door, wegens – je gelooft het niet – de geringe belangstelling van de kant van raadsleden.

Dat is verbijsterend. In diezelfde gemeenteraad heeft bijvoorbeeld GroenLinks, maar eigenlijk deden alle fracties dat, veel klachten geuit over de groei van de luchthaven en de nachtvluchten. Krijgt dat gezelschap de kans de directeur zelve erop aan te spreken, buiten een toch wel afkeurende motie jegens het beleid van B&W, is daarvoor geen belangstelling. Ook verantwoordelijk wethouder Herbert Raat kan, voornamelijk als toehoorder, thuis blijven. VVD-raadslid Paul Feenstra was ook verbaasd dat het niet doorging, maar misschien was hij de enige geweest die kwam.

Theater

Nou ja, raden van buurgemeenten kwamen en komen wel naar zo’n informatieve meeting met Benschop. In Amstelveen bewaart men blijkbaar al het vuil voor de verkiezingen. Dan worden en weer allerlei beloften over de strijd tegen Schiphol geuit. In de hoop dat kiezers die voor vanavond geplande bijeenkomst zijn vergeten. Schiphol is gewoon politiek theater. En dat speelt zich nu eenmaal niet in achterkamers af….

Foto: Gordon en Raat met Benschop (rechts)

2 REACTIES

  1. Dit is een beetje onterecht! De meeste raadsleden van de politieke partijen en hun actieve achterban zijn nu druk bezig met de komende verkiezingen of zijn er zich voor warm aan het lopen. In ieder geval heeft iedereen bij mijn partij ( de SP) volle agenda’s.

    • Zonder iets aan het belang van dit onderwerp af te willen doen overigens! Dit had beter op een ander tijdstip gepland kunnen worden. Ook zou het wel zo transparant zijn dat er ook een bijeenkomst voor de pers en belangstellende burgers belegd zou worden, waar natuurlijk de 1 1/2 m in acht wordt genomen, zoals op de foto! 😂😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.