Aan de Lindenlaan, tegenover de school de Linde (montessori onderwijs en vrije school) komt hospice De Amsteloever, naar ontwerp van
GeOarchitecten. Er is een bouwteamovereenkomst met de Amstelveense aannemer AvoKoenen gesloten. Het bedrijf wacht nu op vergunning van de gemeente om volgend jaar met de bouw te beginnen. Van begin 2022 zal plaats zijn voor zes bewoners.

De organisatie is ook in gesprek met binnenhuisarchitect Annekoos Littel, die – net als de architect trouwens –  ervaring heeft met ontwerpen en inrichten van zorginstellingen. “Een plaats waar iedere bewoner het leven af kan sluiten op de manier die hij / zij zelf wenst, verzekerd is van optimale medische zorg, professionele verpleegkundigen en niet te vergeten een team van vrijwilligers dat altijd klaar staat”, zegt de organisatie.

Twee stichtingen

Daarachter gaan twee stichtingen  schuil. De stichting Hospice Amsteloever richt zich op de organisatie van het hospice en de stichting Vrienden van Hospice Amsteloever zorgt voor ontwikkeling en financiering van het nieuwe pand. De twee werken nauw samen en zoeken op dit moment (vrijwillige) expertise op het gebied van PR en communicatie, Fondsenwerving en Juridische kennis (met name voor het beoordelen van contracten). Mensen die daarin ervaring hebben, worden graag verwelkomd in het bestuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.