De première van de Franse film ‘Police’ staat donderdag 26 november op de agenda van Cinema Amstelveen, waar dinsdag 1 december de eveneens Franse film ‘Le Meilleur reste à venir’in voorpremière gaat (landelijk te zien van 24 december af).De film ‘Police’ gaat over drie Parijse agenten die in gewetensnood komen als zij een illegale immigrant op het vliegtuig naar huis moeten zetten. Zonder dat er ook maar één schot wordt gelost, vertelt filmmaker Anne Fontaine dit verhaal met haar scherpe gevoel voor essentie en psychologisch inzicht. Het resultaat is een aangrijpende, sociaal-realistische film die in wereldpremière ging tijdens de Berlinale – Berlin International Film Festival 2020.

Het beste

De andere Franse film, Le Meilleur reste à venir’ (Het beste moet nog komen) gaat over Arthur en César, die al hun hele leven de beste vrienden zijn, maar totaal verschillend. Arthur is een neurotische scheikundeleraar en César een vrijgevochten womanizer die altijd in de problemen raakt.

Na een misverstand in het ziekenhuis zijn ze er beiden van overtuigd dat de ander nog maar een paar maanden te leven heeft. Ze laten alles achter om de verloren tijd in te halen en zoveel mogelijk uit hun leven te halen nu het nog kan.

Agenda 

Verder staan op de filmagenda de volgende filmtitels voor volwassenen: The Singing Club, De Vogelwachter (Freek de Jonge), Kajilionaire (laatste week) en Corpus Chirsti (Poolse inzending voor de Oscars).

De jeugd kan op woensdag, zaterdag of zondag naar Bigfoot Family, Jackie en Oopjen of The Secret Garden.

Het is noodzakelijk om vooraf online te reserveren via www.cinemamastelveen.nl (ook met een Cinevillepas).

Bekijk het complete filmaanbod inclusief aanvangstijden op www.cinemaamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.