Door modulaire bouw zijn scholen flexibel uit te breiden of in te krimpen. Dat ziet GroenLinks, die woensdag een door de gehele gemeenteraad aanvaarde motie daartoe indiende, als een voordeel van die soort bebouwing.

Ilika Polderman

De fractie noemt het aanvaarden van de motie de eerste stap in de richting van die volgens haar snelle en duurzamere manier van bouwen. “Voor uitbreiding kan een blok toegevoegd worden en bij krimp kan een blok ergens anders worden ingezet. Hierdoor kan makkelijker circulair gebouwd worden, dat maakt het bouwen een stuk duurzamer en sneller”, zei GroenLinks raadslid Ilika Polderman.

Flexibel

Cheimaa Aouni, ook uit de GroenLinks fractie: “De onderwijshuisvesting vraagt om flexibiliteit. Door modulair te bouwen kan hier op een duurzame manier op ingespeeld worden.” Begin volgend jaar komt de gemeente met een visie waar modulair bouwen ingezet kan worden voor de onderwijshuisvesting.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.