Bibliotheek Amstelland brengt het stuk “De Leftenant van Inishmore” van Martin McDonagh donderdag 3 december ten gehore. Het stuk wordt dan niet gespeeld, maar voorgelezen. 

Martin McDonagh schreef een satire over extreem geweld: een bloedstollend en hilarisch verhaal over Ierse vrijheidsstrijders. De gewelddadige parabel over terrorisme en idealisme is in wezen een pamflet tegen geweld. Over the top, vlijmscherp en met een dreigende ondertoon. Als een Tarantino-script, maar dan voor toneel.

De Nederlandse theatermaker Ric Berretty bewerkte de versie voor een Nederlands publiek, waarin Engels en Nederlandse dialecten een plek hebben gekregen.

Acteurs: Ric Berretty, Marten van der Meijden, Boris Crijnen, Pieter Heessels, Sebastiaan van Beek, Iefke Bloothoofd en Gertrude Hoogendoorn. Zie voor meer informatie en voor de kaartverkoop op de website van de Bibliotheek Amstelland: www.debibliotheekamstelland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.