Burgerbelangen Amstelveen (bbA) en GroenLinks hebben schriftelijke vragen aan wethouder Rob Ellermeijer gesteld over de nieuwe lokale omroepstichting AAN!, die overigens voorlopig door het Commissariaat voor de Media is af geserveerd, omdat de gevraagde licentie (vergunning tot uitzenden) niet werd verleend. Beide partijen vragen waarom B&W niet de gemeenteraad hebben geïnformeerd en zij via de media het bestaan van AAN! moesten vernemen.

Overigens blijkt uit hun vragen dat ook over de hoorzitting op 26 oktober niets is

Ewa Petiet

meegedeeld aan de gemeenteraad (mogelijk wel aan de coalitie), omdat in die sessie de nieuwe omroep bij name ter sprake kwam.

Oppositie

De vragen zijn afkomstig van raadsleden Ilika Polderman van GroenLinks en Ewa Petiet van bbA, die zich al eerder in de gemeenteraad tegen het voorstel van Ellermeijer verzetten een negatief advies omtrent de licentie aan het

Ilika Polderman

 

Commissariaat voor de Media (CvdM) uit te brengen bij de aanvraag door RTVA en de stekker er bij die lokale omroep uit te trekken.

De beide tot de oppositie behorende partijen geloofden niet in het besluit dat de meerderheid van de raad toen nam, omdat het volgens hen op onwettige gronden was gebaseerd, en kregen kennelijk gelijk.

Wat zij verwachtten kwam uit: De licentie ging, in weerwil van de mening van de gemeenteraad, naar RTVA.

Blij

Het bestuur van de lokale omroep RTVA zegt blij te zijn met de toekenning van de zendvergunning door het Commissariaat voor de Media en de aanwijzing door die instantie als lokale omroep.

De plannen voor een alternatieve omroep zijn veel te laat zijn ingediend om nog meegenomen te kunnen worden, zegt RTVA in een persbericht. Het bestuur zegt te hopen dat er nu eindelijk “een einde komt aan het touwtrekken” en dat RTVA zich weer helemaal kan richten op versterking van de lokale journalistiek.

Schone lei

Er is volgens de omroep hard gewerkt aan de vernieuwing van de studio’s aan Orion 19b en

Roel Smit

er zijn nieuwe medewerkers aan de slag gegaan en dito programma-formats ontwikkeld. Overigens sloot een deel van de RTVA-medewerkers zich aan bij de nieuwe omroep, die in januari wilde taan uitzenden, maar daarvoor de vergunning niet kreeg.

“Wij zijn overigens van onze kant graag bereid om met de partijen in gesprek te gaan, inclusief de gemeente, die een positieve, constructieve bijdrage willen leveren”, zegt waarnemend voorzitter Roel Smit van RTVA. “Laten we het verleden achter ons laten en met een schone lei beginnen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.