De gemeente heeft een nieuw contract gesloten met uitgever BDU in Barneveld van het Amstelveens Nieuwsblad. Op pagina 2 en 3 (en vaak ook 4) staan de wettelijk verplichte gemeentepagina’s. Daarvoor wordt nu € 607 betaald. Voor de zogenoemde ‘themapagina’s’ die voor de promotie van bepaalde onderwerpen van de gemeente zijn, wordt € 840 betaald.

Decennia lang werden de gemeentepagina’s geplaatst in het niet eer bestaande Amstelveens Weekblad, waarna het Nieuwsblad die overnam. Er ging een aanbestedingstraject aan de ondertekening vooraf.

Informatie

Meestal staan er met elkaar zo’n vijf of zes pagina’s in de huis-aan-huis krant, zodat gemiddeld per week een kleine drie mille aan wordt gespendeerd, afgezien van de eventuele lay-out. De plaatsingskosten per jaar liggen tussen de € 150.000 en € 200.000.

“Met dit contract zorgen we ervoor dat Amstelveners via de krant geïnformeerd blijven over gemeentelijke zaken”, zegt wethouder Rob Ellermeijer (rechts op de foto).

Bezorging

Met BDU is afgesproken dat er alles aan wordt gedaan om de bezorging van het Amstelveens Nieuwsblad verder te verbeteren. Ook komen er meer kranten beschikbaar op de uitgiftepunten. Volgens Ellermeijer is het Amstelveen Nieuwsblad een van de kanalen waarmee de inwoners kunnen worden geïnformeerd.

4 REACTIES

  1. Bij mij gaat ie direct bij het oud papier of naar de buren als kattenbak-vulling. Dat kun je toch met goed fatsoen geen krant meer noemen! BDU moet gewoon de oude formule van dichtbij.nl herstellen. Het klopte wel niet altijd, maar het werd wel gelezen en genoeg reacties. Maar waarschijnlijk voor de gemeente niet altijd lovende.

    • Dichtbij.nl was van de Telegraaf, Frank. En verder doet de gemeente niets meer dan aan haar wettelijke verplichting voldoen om mededelingen in de gedrukte pers te doen verschijnen. Maar misschien heb jij een alternatief? Ben benieuwd.

      • Dat weet ik! Maar daar kon je wel als meeschrijver alles op plaatsen en soms werd het nog overgenomen door de papieren versie. Er werd ook stevig op gereageerd. Het leefde wel. En misschien moet die wettelijke verplichting van een papieren verschijning er gewoon uit. Dat volstaat met een publicatieplicht op de gemeentelijke website of een digitaal gremium, wat veel gelezen wordt.

  2. Het alternatief is een openbaar forum voor lokaal publiek debat. Je kunt van Dichtbij zeggen wat je wilt, maar daarin was tenminste gelegenheid tot commentaar en tegenspraak, net als in AmstelveenBlog. Zonder weerwerk, oppositie en tegenspraak is er geen democratie. Dan regeert de onweersproken willekeur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.