Maandag 7 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ook in de provincie Noord-Holland. Dat ontvangt men op zijn mobiel. Met het NL-Alert controlebericht kan men ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als men een koptelefoon of oordopjes gebruikt.


Een giftige rookwolk. Een terroristische aanslag. Een grote natuurbrand in een wandelgebied. Alleen bij noodsituaties waarbij direct handelen noodzakelijk is, zetten veiligheidsregio’s NL-Alert in. Dat is belangrijk, want daardoor weten Nederlanders dat zij alert moeten zijn en in actie moeten komen wanneer zij een NL-Alert ontvangen.

Informatie

In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat men moet doen en waar meer informatie is te vinden. Negen op de tien Nederlanders gaven in een recent onderzoek aan een NL-Alert direct na ontvangst te lezen en over te gaan tot actie.

Controlebericht
Met het landelijke NL-Alert controlebericht kunnen mensen ervaren hoe het is een NL-Alert te ontvangen. Wie een NL-Alert bericht krijgt, doet er goed aan dat meteen te lezen en in actie te komen om anderen te helpen. Dinsdag 1 december start een landelijke publiekscampagne voor het NL-Alert controlebericht.

Het vorige controlebericht dat op 8 juni 2020 is verzonden, werd door 90 procent van de Nederlanders van 12 jaar en ouder op de mobiele telefoon ontvangen. Ook onder ouderen is het bereik zeer hoog: driekwart van de 75-plussers heeft het controlebericht van afgelopen juni ontvangen..

EU-subsidie
Deze campagne is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie in het kader van ‘Balancing Security and Mobility’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.