Na de landelijke digitale intocht van Sint Nicolaas, volgt daarin online ook Amstelveen. Het Amstelveense Sinterklaas Comité heeft blijkbaar daarvoor de kinderkrant Amstelkids in de arm genomen, die voor een video zorgde. Maandag en dinsdag is dat Sinterklaasjournaal op alle basisscholen uitgedeeld.

De speciale videoproductie is bedoeld voor kinderen van groepen 1 tot en met 4, maar blijkt volgens de krant in de praktijk ook door de oudere kinderen (en volwassenen) te worden bekeken.

Boek

De kinderverslaggevers van de kinderkrant maakten zich grote zorgen, zegt de redactie. Die kreeg volgens eigen zeggen een vreemd telefoontje. “Het boek van Sinterklaas zou dit weekend zijn verloren in Amstelveen door ene ‘Rommelpiet’. De Amstelveense kinderen gingen volgens de video op onderzoek uit. Snelheid was daarmee noodzaak, want Sint staat op het punt in Amstelveen aan te komen. Om een lang verhaal kort te maken: het boek is gevonden.
Bekijk de video hier: https://www.youtube.com/watch?v=eZ622fXxEno&feature=youtu.be

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.