Mantelzorgers zijn onmisbaar, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen van Zorg en Welzijn. En de coronamaatregelen maken hun taken ingewikkelder en zwaar. In jaarlijkse week van de mantelzorg start de landelijke publiekscampagne “Deel je zorg”, waarbij Amstelveen zich aansluit, om zoveel mogelijk mantelzorgers op tijd goed ondersteunen.

Er komen posters door de stad te hangen, er is een folder gemaakt en de filmpjes over mantelzorgondersteuning komen op social media. Ook is aan zorg- en welzijnsprofessionals gevraagd posters in wachtkamers te hangen en filmpjes te laten zien.

Waardering
Iedere mantelzorger die ingeschreven is bij Mantelzorg & Meer krijgt een kaart een cadeaukaart in de bus. Volgens Van Ballegooijen wordt veel creativiteit en doorzettingsvermogen van mantelzorgers gevraagd. “Ook start de gemeente samen met Mantelzorg & Meer een campagne om meer bekendheid te geven aan mantelzorgondersteuning en breiden we de capaciteit daarvoor uit.”

Uitbreiding capaciteit

Het aanbod van Mantelzorg & Meer is vergroot. Er is een reeks bijeenkomsten over “Levend verlies” geïntroduceerd die snel vol waren en waar dus veel behoefte aan was. Ook de capaciteit van het Odensehuis, een voorziening die ook voor mantelzorgers belangrijk is, werd uitgebreid.

Mantelzorg & Meer
Mantelzorg & Meer kan helpen met advies, individuele ondersteuning, inzet van (zorg)vrijwilligers, cursussen, informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen. De meeste diensten van Mantelzorg & Meer zijn kosteloos. De gemeente verleent jaarlijks subsidie aan de organisatie om deze diensten te kunnen leveren. Meer informatie: www.mantelzorgenmeer.nl.
Links naar de filmpjes over mantelzorgondersteuning:

https://youtu.be/iFRTkrzr1_A

https://youtu.be/GhskFUP8vTc

1 REACTIE

  1. Het zou ook helpen als mantelzorgorganisaties zelf actief mensen gaan benaderen , als zij zich als vrijwilliger hebben opgegeven. Nu moet de eventuele ingeschreven vrijwilliger zelf het initiatief tonen door zich op te geven op een anonieme website. Mijn persoonlijke ervaring is dat als ik wel opgebeld word ik er meestal wel voor te porren ben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.