De Amstelveense Nora Valk (foto), die als jong meisje een Japans concentratiekamp overleefde en daarover sprak tijdens een herdenking bij  het Indië monument, is de centrale figuur in het boek. Syl van Duyn schreef ‘Op zoek naar jou’. Dat deze week alle basisscholen en bibliotheken in Amstelveen krijgen.

Het boek is gebaseerd op Valks waargebeurde verhaal. Het is een verhaal over moed en ontheemding, vriendschap, liefde en hoop. Plan was dat burgemeester Tjapko Poppens samen met mevrouw Valk het eerste boek persoonlijk zouden overhandigen aan een basisschool. Dat ging vanwege corona niet door. Daarom bracht de burgemeester haar vrijdag een bezoek om over haar verhaal te praten.

75 jaar

Omdat het op 15 augustus 2020 75 jaar geleden was dat de oorlog in Nederlands-Indië eindigde, is dit jaar het boek opnieuw uitgegeven. “Het is belangrijk dat wij de verhalen over de oorlog blijven vertellen aan jongere generaties en daarmee onze historie levend houden”, zegt Poppens. “ Ik hoop dat het een mooi plekje krijgt in de (school) bibliotheek en dat veel kinderen dit bijzondere verhaal lezen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.