“Een gotspe”, noemde VVD-fractieleider Kees Noomen het dat Amstelveen geen stadsstrand aan de Poel heeft, zeker in coronatijd, die tot vakantie in eigen land leidt. Het is een oud plan van de VVD, dat strandde omdat de Poel geen zwemwater bleek te bevatten. “Welk hoogheemraadschap heeft hier de kluit belazerd door de Poel zo te laten dichtslibben?” vroeg Noomen zich woensdagavond in de gemeenteraad af.

Hij was het er wel mee eens dat er op dit moment geen geld wordt afgezonderd voor dat uitbaggeren, maar verwachtte van wethouder Rob Ellermeijer wel op korte termijn een position paper over de kwestie.

De fosfaten, waardoor het water in de Poel slecht werd, tracht op verzoek van Amstelveen Hoogheemraadschap Rijnland naar de bodem te doen zingen in de Hoornsloot. de verbinding tussen Nieuwe Meer en de Poel. In plaats van het door de VVD gewenste stadsstrand kwam er een zwembadje in de Poel.

Banen

Dat de OZB onder de huidige coalitie nog steeds niet omhoog gaat, zoals bijvoorbeeld de SP en CDA voorstelden, juicht Noomen toe. Tegenstanders daarvan gaat het kennelijk meer om de VVD te bashen dan om de inhoud. Zei hij. Die willen blijkbaar ook stoppen met het in zijn ogen zeer succesvolle interventieteam (waarbij oud-politiemensen zijn ingeschakeld) tegen inbraken. “Zelfs als de VVD met voorstellen voor cultuur komt, zoals ideeën voor een bunker, moeten deze naar de prullenbak zoals recentelijk in de pers stond”, zei hij. “Ik denk dat wij juist iedere strohalm moeten aangrijpen om het verhaal van de tweede wereldoorlog te blijven vertellen zelfs als de grootste gebrade hanen daartegenover wonen en er last van hebben.”

Volgens hem is de economie de motor van de samenleving die moet blijven draaien. “Het volgende verkiezingsthema wordt straks: banen, banen, banen.”

2 REACTIES

  1. Het is een gotspe dat de VVD aan de Poel een stadsstrand wil maken. Dit is een historische plek van onze gemeente die niet verpest moet worden door een strand. Een groot gedeelte van het leefgebied van de ringslang zou hierdoor ook verdwijnen. Wel ben ik van mening dat de verbinding tussen de Poel en de Nieuwe Meer hersteld moet worden en er wat kleine aanlegsteigers moeten komen ter hoogte van dat supgebeuren wat overigens ook in het bos kan ,met een kleine horecagelegenheid, maar allemaal kleinschalig. Zwemmen in de Poel is totaal overbodig met ons zwembad en diverse andere mogelijkheden net over de gemeentegrens.Tenslotte hebben we in het bos al 2 grote pierenbadjes, een kanovijver een groot BQ veld en aan de randen liggen al diverse maneges.
    Dat de OZB niet omhoog gaat is zeer vreemd. Mensen in huurhuizen die het zich niet konden permitteren een huis te kopen zijn al jaren geconfronteerd met soms pittige verhogingen. Het wordt tijd dat mensen in koophuizen, waarvan de waarde de laatste jaren behoorlijk is gestegen conform de waarde van hun bezit daar aan gaan mee betalen. Dit heeft niets met het bashen van de VVD te maken, maar wel met het eerlijker verdelen van de lasten.
    Wat betreft het vertellen van het verhaal van de Tweede Wereldoorlog, daar heb je geen lullig bunkertje voor nodig. Dat kan ook in de voormalige sjoel, met het maken van lesbrieven en het uitzetten van allerlei wandelingen en fietstochten compleet met infoborden. Trouwens de geschiedenis van Amstelveen betreft nog wel meer dan WO2 en cultuur betreft nog wel meer dan geschiedenis. Het betreft ook veel zaken wat gebeurt in buurthuizen, SAKB, Volksuniversiteit enz. , maar daar is de VVD juist voorstander van bezuinigingen! Deze partij lijkt enkel geïnteresseerd te zijn in megalomane projecten, zoals een COBRA, grote opvallende beelden enz.
    Ik ben het wel met de hr. Oomen eens dat werkgelegenheid onze volle aandacht zal moeten hebben in de toekomst nu de luchtvaart en andere sectoren zulke klappen krijgen. Ook heb ik niets mogen vernemen over hun woonvisie, die in deze tijden haar faillissement al 100% bewezen heeft.

  2. De VVD, partij van Hobby, Lobby en Eigenbelang, heeft geen belangstelling voor natuur en heeft er dus ook geen verstand van. Dat een veenplas met een zachte modderige bodem ongeschikt is als publiek zwembad zal ze een rotzorg zijn: Gewoon uitbaggeren en desnoods er een betonnen bodem in storten.

    Als het aan de VVD ligt, ziet de Poel er straks uit als de A9 en zal hij ook zo klinken: Een diepe betonnen kuil vol herrie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.