De gemeente wil volgend jaar € 75.000 geven aan het Bostheater, mits Amsterdam dat ook subsidieert. Het theater in het Amsterdamse Bos dreigt de subsidie van de hoofdstad te verliezen. De gemeenteraad, die woensdagavond de begroting 2021 behandelde, ging op de SP na akkoord met een door de VVD ingediende motie.

Kees Noomen (VVD)

De motie werd door VVD-fractievoorzitter Kees Noomen ingediend met steun van bbA, AVA en ChristenUnie, plus uiteraard de coalitiepartijen D66 en PvdA. Het college van B&W gaat bovenop de al toegekende subsidie van € 25.000 een halve ton bijspijkeren.

Reserve

Er werd wel gevraagd op snelle besluitvorming in Amsterdam aan te dringen om daarmee ruimte te scheppen voor de diverse overlevingsstrategieën. De dekking van de halve ton moet komen uit de Algemene Reserve, maar wordt pas toegekend als de gemeente Amsterdam nog voor eind 2020 tot aanvullende dekking voor 2021 voor het Bostheater besluit.

Noodfonds

Fractieleider Martin Kortekaas constateerde dat in wezen Amstelveen een ultimatum aan Amsterdam stelt. Hij leek daarmee enige moeite te hebben, maar stemde toch in met de motie. Maar Adriaans van de SP bleef in die opzet tegenstander. “Laten wij het gewoon aan B&W en het noodfonds overlaten”, zei hij. Maar dat is een andere manier van financieren dan in de motie stond.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.