Terwijl al maandenlang elk Journaal en talkshow op televisie is gevuld met corona als nieuws en zo langzamerhand een groeiend legertje medici bekende Nederlanders werden, gaat nu ook de lokale talkshow van BV Amstelveen, tegenwoordig ‘Amstelveen Spreekt’ geheten, er aandacht aan besteden. Men kan die online volgen via www.Amstelveenspreekt.nl of de gemeentelijke website www.amstelveen.nl

Maandag 16 november (20.00 uur) is daarin uiteraard burgemeester Tjapko Poppens te gast, bi wie men tijdens de streaming met vragen terecht kan.  Hij wordt geïnterviewd door Frans Huissen, directeur van de door de gemeente gesubsidieerde Vrijwilligerscentrale, over de impact van corona op Amstelveen, met name op de zorg.

Medici

Daarom zitten er – zoals in alle andere talkshows – ook medici aan tafel. In dit geval de Amstelveense huisarts Judith Tjin-A-Ton, verpleegkundige Mea Visser en deskundige infectiepreventie Ellanie de Bruijne van het Ziekenhuis Amstelland.

Het aantal coronabesmettingen daalt weer iets in Amstelveen, zoals in heel Nederland, maar het virus is nog niet weg en de druk op de zorg is onverminderd groot, zeggen de organisatoren, die daarmee overigens plaatselijk geen andere boodschap verkondigen dan de andere media.

Amstelveense zorg

En de vragen gaan in de talkshow over of de Amstelveense zorg afwijkt van de rest van Nederland en wat in de zorg werkzame mensen ervaren op de werkvloer.

Burgemeester Tjapko Poppens zegt het belangrijk te vinden de verhalen van mensen uit de zorg te horen en deze te delen met andere Amstelveners. “Door deze verhalen beseffen we waarom het zo belangrijk is dat we ons aan de regels houden. Alleen samen krijgen we het virus onder controle.”

Man kan de talkshow het live volgen en vragen stellen aan de burgemeester en de gasten, maar ook op een ander tijdstip terugkijken.

Podcast

Binnenkort begint burgemeester Tjapko Poppens ook zijn eigen Podcastserie over hoe corona Amstelveen raakt. Hij praat daarin met verschillende Amstelveners over de impact van corona op hun leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.