De provincie Noord-Holland stelt volgend jaar ruim 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor verkeerseducatie. Zij verwacht dat met voorlichting over verkeersveiligheid aan jongeren, de veiligheid in het verkeer verbetert. Organisaties voor verkeerseducatie kunnen vanaf 1 januari subsidie aanvragen bij de provincie.

De provincie meent een taak te hebben in het verbeteren van de verkeersveiligheid, niet alleen op of langs de wegen, maar ook door voorlichting en bewustwording. Uit onderzoek is volgens haar gebleken dat voorlichting aan jongeren over verkeersregels en gevaarlijke verkeerssituaties effect heeft.

Onveilig

Vooral jongeren en onervaren verkeersdeelnemers vertonen vaker onveilig verkeersgedrag, zegt zij. En ze noemt onder meer rijden onder invloed, door rood licht en te snel rijden, alsmede afgeleid zijn door mobielgebruik. ‘Ook scholieren behoren tot de belangrijkste risicogroep, vooral rond de leeftijd dat kinderen voor het eerst zelfstandig naar school fietsen’, zegt Noord-Holland.

Subsidie aanvragen

Jaarlijks stelt de provincie subsidie beschikbaar aan projecten die volgens haar een bijdrage aan leveren aan de verkeersveiligheid van jongeren. Gemeenten, verenigingen, stichtingen en bedrijven kunnen vanaf 1 tot en met donderdag 18 februari subsidie aanvragen voor projecten. De subsidieregeling heet ‘gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid’ en is vanaf eind december te vinden op www.noord-holland.nl/Loket/Subsidies

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.