Ze hoorden qua bedragen niet bij de Top 5, maar veel Amstelveense verenigingen kregen toch geld van de regionale Rabobank. Via Rabo Club stemden veel Amstelveners op verenigingen die naar hun mening ondersteund moesten worden. In vielen 94 bestedingsdoelen, opgegeven door lokale verenigingen in het werkgebied van de Rabobank Amstel & Vecht, vielen in de prijzen. Rabobank-leden stemden vervolgens welke doelen ondersteund moeten worden met kennis, netwerk en financiële middelen.

In totaal was er € 100.000 te verdelen in het gebied (Amstelveen, Weesp, Muiden, Muiderberg, Abcoude, Baambrugge en Ouderkerk aan den Amstel). Overigens is Club Support een landelijke actie, waaraan alle Rabobanken meedoen.

Top 5

Toppers van de Rabobank Amstel & Vecht waren City of Wesopa (een theater in Weesp) met € 5.669, Stichting Fonds Amstelbad in Ouderkerk (€ 5.535), Schaatsvereniging de Amstelbocht, IJsclub in Ouderkerk (€ 3.872), Plusbus Weesp (€ 3.457) en Stichting Hospice Zuider-Amstel (€ 2.800).

Sport en Cultuur

Sport, cultuur en welzijn waren de drie categorieën waarin de stichtingen en verenigingen die geld in de wacht sleepten actief zijn. In Amstelveen kreeg bijvoorbeeld AmstelveenSport € 1.151,73 voor het project BeweegBingo, de Amstelveense Rugby Club € 964,06 en de Amstelland Senioren Computer Club € 1.647,71. Dat is maar een greep uit de vele organisaties die in Amstelveen meededen en geld kregen. Daar waren ook bijvoorbeeld bij de accordeonvereniging De Concertina’s (€ 655,75), de hockeyclubs HIC,  Mixed Hockeyclub Amstelveen en Myra (respectievelijk € 1071,30, € 870,22 en € 1.406,43), maar ook badmintonvereniging Van Zijderveld (€ 213,39) en musicalvereniging OVA (€ 320,63). Evenals trouwens de voetbalverenigingen Heemraad Amstelveen, RODA ’23 en RKAVIC, scoutinggroep Radboud, schaakvereniging Pegasus en slagwerkgroep Bovenkerk. Het Amstelveens Poppentheater was goed voor € 1433,24 en de stichting Rolstoeldansen voor € 749,58.

Sociaal welzijn

Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze verenigingen dus als geroepen.
Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit dat onderzoek blijkt ook dat in normale tijden 77 procent van de inwoners uit de provincie Noord-Holland die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 29 procent was. Ruim 70 procent van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging gemist te hebben.

Bestedingsdoelen

Directeur Ugur Pekdemir van Rabobank Amstel en Vecht zegt het verenigingsleven in de regio uniek te vinden. “Om dat in stand te houden konden verenigingen de afgelopen maanden bestedingsdoelen voor hun club of vereniging opgeven om daarin ondersteund te worden door de Rabobank op het gebied van kennis, netwerk en financiën.”
Dit jaar gaven zich landelijk meer dan 30.000 clubs op voor de Rabo Club Support, bijna de helft meer dan in 2019. Tot en met 25 oktober konden Rabobank-leden via de Rabo App stemmen op hun favoriete club of vereniging.

Veel aanmeldingen

“De enorme hoeveelheid aanmeldingen en stemmen wijst op een grote betrokkenheid van de inwoners van het werkgebied van onze bank, dat loopt van Amstelveen tot Muiderberg”, zegt Pekdemir. “Onze clubs en verenigingen hebben ons dit jaar meer nodig dan ooit tevoren. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank samen met alle leden hen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen kunnen ondersteunen.”

Meer informatie op Rabobank.nl/clubsupport. De volledige publicatie van het verenigingsonderzoek is te vinden op www.economie.rabobank.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.