PvdA Amstelveen heeft een nieuw bestuur. Dat werd donderdag in een ledenvergadering, waar tegenwoordig media niet meer welkom zijn, besloten. Anna Kaal is de nieuwe voorzitter en volgt in die functie Ad Verkleij op, die overigens wel bestuurslid en vicevoorzitter blijft. Behalve Kaal werden student Tadeo van Doren en museologe Marion Timmers gekozen. Het zeskoppige bestuur bestaat verder uit oud-wethouder Dolf Veenboer en Willemijn Wittkämper.

Het komt er dus op neer dat de helft van het bestuur nieuw is en er die werden herbenoemd. Wat er verder in de vergadering is gezegd, blijft geheim, op de reclamekreten van de bestuursleden over hun benoeming na, die per persbericht worden verstrekt.

Solidair

Anna Kaal volgt de lerarenopleider aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze zegt te willen laten zien waar de PvdA voor staat. “Een inclusieve samenleving waarin mensen open staan voor verschillende perspectieven en fatsoenlijk en solidair met elkaar omgaan”, praat zij andere partijen na. Overigens zorgt het bestuur er tegenwoordig wel voor dat de deuren voor media bij ledenvergaderingen gesloten blijven, in tegenstelling tot de landelijke congressen, waar die welkom zijn. Kaal: “Ik hoop dat we de PvdA zichtbaarder kunnen maken, voor leden en niet-leden. Dat we laten zien dat we benieuwd zijn naar de ervaringen, dromen en idealen van onze inwoners en graag in gesprek gaan over wat nodig is, nu en voor de toekomst”.

Mooier

Tadeo van Doren zegt zich te focussen op onder andere het plaatselijke verkiezingsprogramma. “Ik ben lid geworden omdat ik wil bijdragen aan een mooier Amstelveen door de verbinding aan te gaan met de bewoners”, meldt hij. “Daarbij wil ik jongeren en kwetsbare groepen een stem geven”.

Museoloog Marion Timmers zegt bestuurslid van de PvdA Amstelveen te zijn geworden omdat ze “maatschappelijk betrokken is en maatschappelijk actief wil zijn.” Zij meldt verder zich te willen inzetten voor “een rechtvaardige samenleving met gelijke kansen voor iedereen.” Kennelijk volledig buiten de media om wil zij de boodschap van de partij verder uitdragen “door mij in te zetten voor de communicatie van de PvdA Amstelveen”.

Gemeenschapsgevoel

Volgens Ad Verkleij zet het bestuur zich om “het gemeenschapsgevoel in de PvdA te versterken” en gaat het zich bezig houden met het voorbereiden van de verkiezingen voor de Tweede Kamer en de gemeenteraad. Penningmeester
Dolf Veenboer en secretaris Willemijn Wittkämper-Hellmann blijven actief in het  bestuur. De partij vroeg onlangs per advertentie om raads- en bestuursleden.

Het nieuwe bestuur zegt te hopen Amstelveners enthousiast te kunnen maken om de komende tijd twee campagnes te voeren. Aanmelden via amstelveen@pvda.nl

3 REACTIES

  1. Ik ben altijd benieuwd hoe men die prachtige voornemens in de praktijk denkt uit te voeren. Bijvoorbeeld komt er een sociaal of rechtsspreekuur, anders blijven die slogans slechts hol. Of hoe denkt men de woningnood in onze gemeente op te lossen, waardoor de wachtlijsten korter worden. Lullen is namelijk niet altijd vullen, zoals een één van de beroemdste PvdA’ers zijn uitspraak was.

  2. Ah weer een student bij pvda amstelveen. Gaat die net als Suzanne Piet (PvdA) en Stephanie Schilder (D66) zich kandidaat stellen als raadslid om dan na verkozen te zijn dit vooral voor de cv te gebruiken en na circa 2 jaar te verkassen naar betere carriereplekken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.