Debby de Heus wordt met ingang van 1 februari de nieuwe griffier van de gemeenteraad. Dat stelt althans de werkgeverscommissie van die raad voor. In de raadsvergadering van 18 november wordt daarover beslist.

Debby de Heus

De Heus werkt nu als griffier bij de gemeenteraad van Wijdemeren en was voor die tijd plaatsvervangend en interim griffier in Wijdemeren, Druten en Mook & Middelaar. En ruim zeven jaar was zij raadslid in Tiel. Zij wordt de opvolger van Marnix Philips, die in oktober griffier van de gemeenteraad van Haarlem werd. Hij was in Amstelveen in 2017 aangetreden.

Voordracht

De selectie- en de adviescommissie hebben meer kandidaten gesproken voor zij tot de voordracht van Debby de Heus kwamen. Tot haar start blijft Bert Schouten aan als waarnemend griffier.

De raadsgriffier is de eerste adviseur van de gemeenteraad, sparringpartner van de burgemeester en de gemeentesecretaris en ziet toe op de juiste gang van zaken bij de politiek-bestuurlijke besluitvorming, zegt de gemeente.

Advies

In Amstelveen stuurt de griffier een team van vier medewerkers aan. De griffie als geheel adviseert en faciliteert volgens  de gemeente de gemeenteraad inzake de besluitvorming en de inzet van raadsinstrumenten. Ook zou zij zich bezig houden met de ‘raadscommunicatie’. Verder verzorgt de griffie de tijdige verspreiding van agenda’s en vergaderstukken voor raadscommissies en gemeenteraad en organiseert en ondersteunt zij bij bijeenkomsten als schoolbezoeken, werkbezoeken, beeldvormende bijeenkomsten en thema-avonden.

1 REACTIE

  1. Grappig. Pascale Georgopoulou was GroenLinkser. Marnix Philips VVD’er en rarara welke partij wordt op haar wenken ineens bedient… GroenLinks! Debby de Heus is Raadslid voor GroenLinks geweest.

    Is het mogelijk ook een neutrale griffier te vinden???!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.