Voor de renovatie van het Keizer Karel College (KKC) aan Elegast trekt de gemeenteraad ruim 21 miljoen euro uit. De school zelf, die op weg is naar tweeduizend leerlingen, levert een bijdrage van meer dan € 3,6 miljoen van de benodigde bijna € 25 miljoen. Eerst zou er ruim 27,7 miljoen nodig zijn, maar de plannen zijn inmiddels versoberd.

Marga van Herteryck

Intussen was voor raadslid Marga van Herteryck van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) woensdag in de raadscommissie Burgers & Samenleving de vraag hoe de gemeente enige grip houdt op de kosten van onderwijshuisvesting.

Hoogte

En Bert de Pijper van de ChristenUnie vroeg of voor dat bedrag niet beter nieuwbouw dan renovatie kon worden gepleegd. Een antwoord daarop was dat nieuwbouw twee jaar vertraging zou opleveren, waartegen het schoolbestuur bezwaren heeft. Maar De Pijper constateerde dat voor het in 1978 gebouwde HWC wel nieuwbouw komt en voor het al tien jaar eerder (in 1968) gebouwde KKC niet. Een andere vraag van hem was of men niet meer de hoogte in kan aan Elegast.

Duurzaam

Onderwijswethouder Frank Berkhout zei dat met het KKC, dat ‘bouwheer’ is, door de

Onderwijswethouder Frank Berkhout

gemeente over de schouder wordt meegekeken. De bouwopdracht wordt uitgevoerd binnen de randvoorwaarden die de gemeenteraad heeft bepaald. Naar de keuze tussen nieuwbouw en renovatie is volgens hem heel goed gekeken. En duurzaamheid staat bij de renovatie hoog aangeschreven, zei Berkhout. In de prognoses is volgens hem ook de groei van de stad meegenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.