Een Theatercollege noemt psychiater Bram Bakker zijn presentatie ‘Opgebrand’, die vrijdag 13 november om 19.30 uur is te zien in de Kleine Zaal van Schouwburg Amstelveen. Een dag later (zaterdag 14 november om 19.30 uur) speelt onder de naam ‘Moeder van Glas’ Sandra Mattie de toneelbewerking (foto) van het boek van columnist en schrijver Roos Schlikker. 

Wat is dat eigenlijk de blijkbaar door steeds meer mensen ervaren burn-out? Psychiater Bram Bakker zag honderden patiënten, die niet verder konden met het leven dat ze gewend waren te leiden. Maar om nu te zeggen dat hij een betrouwbare diagnose in de aanbieding had… ‘Opgebrand’ is zowel een persoonlijke als een professionele zoektocht. Soms treurig en emotioneel, maar ook hilarisch en lachwekkend. Er worden geen pillen gepromoot en mindfulness staat ook niet op de kaart. Wellicht brengt Bram Bakker de bezoekers op ideeën tijdens een wervelend, interactief theatercollege.

Moeder van Glas
‘Moeder van glas’ is dus een toneelbewerking van het gelijknamige boek. Een verhaal over haar bipolaire moeder. Maar meer dan dat. Een ontroerend en vaak ook humoristisch stuk over een belangrijk onderwerp dat te weinig aandacht krijgt: een mens is meer dan zijn gekte. Met de theatermonoloog gaat een langgekoesterde wens van Roos Schlikker in vervulling.

Foto: Andy Doornheim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.