Het Cobra Museum voor Moderne Kunst lanceert speciale programma’s voor kwetsbaren, zodat ook deze mensen kunnen genieten van kunst tijdens de corona-crisis. Sinds gisteren opent het museum iedere maandag speciaal haar deuren voor die groepen.  Op die dagen geven gidsen ook toelichting op de tentoongestelde kunstwerken.

Het collectiestuk Femmes, enfants, animaux van Karel Appel gaat een half jaar lang op reis langs verzorgingstehuizen door heel Nederland als onderdeel van het project ‘Topstukken on Tour’ van de Museum Plus Bus.

Gastvrij voor iedereen
Met de speciale openstelling op maandag zet het museum een nieuwe stap in het vervullen van haar maatschappelijke rol. Het museum wil toegankelijk zijn voor alle Amstelveners en wil dit bereiken door drempels te verlagen om zo open te staan voor iedereen. Zo is het museum bijvoorbeeld ook gratis toegankelijk voor houders van een Amstelveenpas en de Amsterdamse Stadspas.

Topstukken on tour
Voor de kwetsbare ouderen die door de coronacrisis niet meer naar het museum kunnen komen is het Cobra Museum een samenwerking aangegaan met de Museum Plus Bus. Op 6 oktober lanceerden zij het project ‘Topstukken on Tour’. Voor dit project reizen tot en met maart 2021 veertien replica’s van topstukken uit Nederlandse musea langs vijftig woonzorgcentra door het hele land. Tijdens iedere tentoonstellingsperiode krijgen bewoners een lezing over de tentoonstelling door een museumdocent. Uit de collectie van het Cobra Museum gaat het werk Femmes, enfants, animaux van Karel Appel mee op reis.

Extra aandacht
In deze periode is het vanwege de corona-crisis van groot belang om extra aandacht te hebben voor de kwetsbaren in onze samenleving. Met de speciale openstelling op maandagen en de samenwerking met Museum Plus Bus wil het museum deze mensen de mogelijkheid bieden om ook in deze tijd te genieten van kunst.

Praktische informatie
Om een veilige omgeving voor kwetsbare bezoekers te waarborgen, laat het museum tijdens de speciale openstelling op maandagen minder bezoekers toe dan tijdens reguliere openingstijden. Ook voor bezoek tijdens de speciale openstelling is het verplicht om van te voren een ticket te bestellen via de website van het museum. Het dragen van een mondkapje in het museum is verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.