Omdat isolatiebedrijven aanbieden woningen te isoleren, wil de gemeente die zaak kennelijk naar zich toe trekken. Het is voor woningeigenaren te moeilijk de een goede keuze te maken tussen die ondernemingen, vindt ze. De actie komt er op neer dat één bedrijf de gebundelde collectieve isolatieopdracht krijgt tegen een lagere prijs dan wanneer iedereen op eigen houtje een firma inschakelt.

Volgende week (vanaf 26 oktober dus) krijgen alle woningeigenaren een brief met informatie over de actie ter verduurzaming. Ook is er een digitale informatiebijeenkomst op donderdag 5 november (19.30-21.00). De gemeente wil naar haar zeggen het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken en duurzame energiebesparing stimuleren.

‘Beste’

Zij werkt nauw samen met het Regionaal Energieloket, waarvan technische specialisten verschillende installateurs bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit, aanbod en ervaring werd naar hun mening de ‘beste’ onderneming gekozen om woningen te isoleren. Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) is blij met die gang van zaken. “De gemeente wil het inwoners makkelijk maken energie te besparen”, zegt ze. “Deze actie helpt inwoners om eenvoudig de eerste stap te zetten, door gunstige voorwaarden en scherpe prijzen voor isolatie.”

Het te kiezen isolatiebedrijf voldoet volgens haar aan strenge voorwaarden, waardoor kwaliteit, service en garantie worden gewaarborgd. “Beter isoleren zorgt voor een besparing op de energierekening en voor meer wooncomfort,” zegt Gordon.

Telefoon

Dat de informatiebijeenkomst digitaal plaatsvindt, houdt verband met corona. Geïnteresseerden kunnen zich via computer of tablet aanmelden op regionaalenergieloket.nl/amstelveen of telefonisch via 088 5254110 (van maandag tot vrijdag 09.00 tot 17.30 uur). Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt de isolatieactie verder toegelicht en kunnen bewoners vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de gekozen installateur.

Inschrijven

Inwoners kunnen zich tot en met 18 december vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie. Woe dat heeft gedaan krijgt een uitnodiging om een digitale ‘woningopname’ in te plannen met de installateur. Op basis daarvan geeft hij advies over isolatie en het proces, waarna men persoonlijke offerte ontvangt en alsnog kan besluiten mee te doen met de actie.

Inschrijven kan via energieloket.nl/amstelveen

De isolatieactie is onderdeel van de Klimaatweken Amstelveen van 10 oktober tot en met 6 november 2020.

1 COMMENT

  1. Goede zaak ! Maar in mijn cooperatiewoning zit in enkele ramen nog steeds enkel glas en het dubbel glas wat er in zit dateert uit de jaren 80. De coöperatie pretendeert wel dat zij de woningen heeft aangepast aan deze tijd, maar dat was op zijn achterstallig onderhoud wegwerken. Ik vraag mij af wanneer die veel geroemde isolatie die uiteindelijk geld zou opleveren bij ons is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.