De door stichting Tpodium georganiseerde jazzconcerten in de Annakerk gaan voorlopig in verband met de corona-maatregelen niet door. Twee staan er op de planning om op de woensdag 18 en dinsdag 24 november wel te worden uitgevoerd.  De optredens betreffen respectievelijk The Hippo Brothers en gitarist Marnix Busstra & Friends.

De stichting en AnnA zijn van plan er volgend jaar weer samen tegenaan te gaan. De samenwerking met het culturele centrum AnnA was pas gestart voor een proefperiode die de maanden september tot en met november omspande.

 Hippo

The Hippo Brothers ontstonden ​​uit een gedeelde passie voor rauwe soul, vroege funk, latin jazz en boogaloo van zeven muzikanten, die hun sporen  drukten in bands als Juicebox, New Cool Collective, Rude Rich & High Notes en Bongomatic. Zij manifesteerden zich op alle populaire Nederlandse festivals en in clubs. Met de aanwezigheid van tenorsax, trompet, Hammond-orgel en piano, gitaar, bas, drums en percussie betreden zij ook het podium van AnnA.  Met een aantal ultieme grooves, waarbij ze ook een geweldige soulzanger of zangeres laten figureren.

Busstra

Op 24 november is gitarist, componist en regisseur Marnix Busstra te zien en te horen. Hij reist de wereld rond met zijn diverse jazzbands en is ook de co-producer en begeleider van diverse theateroptredens van zijn vrouw: Diva Karin Bloemen.

Bij dit optreden bespeelt Marnix naast zijn gitaar ook een Ierse bouzouki en een op maat gemaakte elektrische sitar. Als ‘Long Life Friends’ gelden zijn broer Berthil, een fenomeen op key boards, Norbert Sollewijn Gelpke op bas en Mark Stoop op drums.

 Op de foto Marnix Busstra

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.