“Ook in Nederland en óók in Amstelveen zijn er mensen die dagelijks de gevolgen van het leven in armoede ondervinden”, zegt welzijnsorganisatie Participe Amstelland. Zij doet dat naar aanleiding de internationale dag voor de, overigens utopische, uitroeiing van de armoede, oftewel de Wereldarmoededag op 17 oktober.

Sommige inwoners van Amstelveen moeten elke maand moeite moeten doen om financieel de eindjes aan elkaar te knopen. Participe verwacht dat door de coronacrisis het aantal mensen in armoede stijgt, maar zet anderzijds de voorzieningen op een rijtje waarop in deze stad een beroep kan worden gedaan. De welzijnsorganisatie zelf regelt vooral adviezen en cursussen, maar verwijst ook naar landelijke en gemeentelijke voorzieningen.

Financieel Café

Inwoners kunnen bij een Financieel Café terecht met alle vragen op financieel gebied. Maar ook ondersteuning krijgen bij de aanvraag van een uitkering, betalingsregelingen of in zo’n café samen bekijken welke voorzieningen gebruikt kunnen worden.

Training Omgaan met Geld

Mensen die moeite hebben met rondkomen en meer zicht op hun inkomsten en uitgaven willen hebben, kunnen daarvoor de training Omgaan met Geld volgen. Die gaat onder andere in op het ordenen van de financiële administratie, het maken van begrotingen, uitleg over wat schulden en betalingsachterstanden zijn en hoe hier mee om te gaan. Ook andere onderwerpen zoals sparen, verzekeringen en subsidies komen aan bod.

Verschillende initiatieven

Verder zijn er in deze tijden onder de koepel van Participe ook initiatieven die gericht zijn op speciale groepen. Zo wordt er in Amstelveen gekookt voor en door zzp’ers die door de coronacrisis in problemen zijn gekomen.

Armoede is volgens de organisatie meer dan weinig geld hebben en brengt ook onzekerheid en spanningen met zich mee. Lopen de spanningen te hoog op, dan kunnen professionals mensen weer op weg helpen, belooft de organisatie.

Wie gratis hulp nodig heeft, kan contact opnemen met 020-5430 440 (werkdagen van 9:00-12:30 uur) of team.amstelveen@participe.nu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.