Van 16 tot en met 28 oktober kunnen mantelzorgers zich inschrijven voor activiteiten van de organisatie Mantelzorg en Meer die van 4 tot en met 9 november digitaal via Zoom plaatsvinden. In verband met de coronamaatregelen is daarvoor fysiek samenkomen niet mogelijk. Mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorg & Meer ontvangen automatisch de uitnodiging.

Dinsdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. De mensen die min of meer gedwongen worden te zorgen voor hun naaste met een chronische aandoening of beperking krijgen van de gemeente als blijk van waardering een cadeaukaart. Niet alle mantelzorgers zijn bekend bij Mantelzorg & Meer, zegt die organisatie. Men kan zich tot en met 15 december aanmelden via www.mantelzorgenmeer.nl/mantelzorg/aanmelden/.

Advies

Mantelzorg & Meer heeft in feite in de mantelzorg een gat in de markt ontdekt. Volgens de organisatie begrijpen daar deskundige medewerkers precies wat mantelzorgers nodig hebben.  “Zij kunnen u helpen met advies, individuele ondersteuning, inzet van (zorg)vrijwilligers, cursussen, informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen”, meldt zij. Zie www.mantelzorgenmeer.nl. De diensten van Mantelzorg & Meer zijn kosteloos, want de organisatie wordt gesubsidieerd door de gemeente.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.