Op 1 november treden Dieuwke Boxman en Hamit Karakus toe tot de Raad van Commissarissen (RvC) van Woningstichting Eigen Haard in Amsterdam, met een deel van haar woningen in Amstelveen. Met hun komst bestaat de Raad van Commissarissen tijdelijk uit zeven personen. Eind 2020 neemt voorzitter Rob Zuidema afscheid. De RvC bestaat dan uit zes personen.

Dieuwke Boxman (45) is volgens de corporatie een ervaren bestuurder op het terrein van innovatie, ICT en digitalisering. Zij werkt sinds 1999 bij Shell en heeft is daar nu Chief Information Officer bij het bedrijfsonderdeel Integrated Gas. Boxman is gespecialiseerd in grote (digitale) transformatietrajecten.

Huurders

Hamit Karakus (55), zoon van een Turkse immigrant, is benoemd mede op voordracht van de huurdersorganisatie Alert. Karakus heeft bij verschillende maatschappelijke organisaties gewerkt. Als PvdA-wethouder van de gemeente Rotterdam, een functie die hij acht jaar had, hield hij zich onder meer bezig met de volkshuisvesting. Hij volgde een LTS-opleiding en werkte jaren als agent, hoofdagent en brigadier bij de politie Rotterdam-Rijnmond. Daarna begon hij een carrière in vastgoed en makelaardij. In 1998 was hij adjunct-directeur bij Atta Makelaars.

Regisseur

Op dit moment is hij algemeen directeur van platform 31 (nationaal kennis- en netwerkinstituut voor stad en regio) en Stichting Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen en Verslaving (IVO). Daarnaast is hij als bestuurlijk regisseur aangesteld door Minister Ollongren. De opdracht daarbij is een duurzame oplossing aan te dragen om verlies van sociale huurwoningen van de Vestia in een aantal gemeenten te voorkomen. Hij beschikt daarnaast over een groot netwerk in de corporatiesector en kent de belangrijkste stakeholders, meldt Eigen Haard.

Woningstichting Eigen Haard zegt ervoor te zorgen dat mensen met lage en middeninkomens in de regio Amsterdam betaalbaar kunnen wonen. Zij beheert en verhuurt ruim 56.000 woningen.

1 REACTIE

  1. Nou die hr Karakus lijkt mij voor Amstelveen meer dan welkom gezien zijn ervaring om de afkalving van soc woningbouw tegen te gaan. Als het hem dat in Amstelveen lukt dan vind ik hem een kei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.