De culturele instelling Platform C (Muziekschool, Kunstuitleen en Volksuniversiteit) startte vrijdag in samenwerking met welzijnsorganisatie Participe Amstelland een pilot workshop in het in Alleman gevestigde Odensehuis voor dementerenden.

De deelnemers kwamen bij elkaar bij de Kunstuitleen aan het Stadsplein. Het Odensehuis is een ontmoetingsplaats voor patiënten met geheugenproblemen en dementie plus hun mantelzorgers. Hoewel mensen problemen ondervinden met hun geheugen, is het uitgangspunt juist dat gekeken wordt naar wat mensen nog wél kunnen en willen. Daar wordt het aanbod op afgestemd. Naast alle activiteiten die in de vaste locatie wijkcentrum Alleman georganiseerd worden, zijn er ook regelmatig activiteiten aan het Stadsplein.

‘Botanisch tekenen’

Vrijdag betrof de kennismakingsworkshop ‘botanisch tekenen’. Bijzonder al die verschillende interpretaties van de herfstblaadjes te zien”, zei een van de deelnemers. Daarna was er een lunch met verse producten van de markt en volgde de tweede workshop waarin men kon kennismaken met de techniek van het beeldhouwen.

Wie mensen kent die te maken hebben met geheugenproblemen en die graag willen deelnemen aan de activiteiten van het Odensehuis, kunnen contact opnemen met odensehuis@participe.nu of telefoonnummer 06-12706001.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.