Ruim tachtig procent van de 148 huishoudens in de Aquariusflat aan watercirkel is voor ingrijpende renovatie van het gebouw. Dat constateert woningstichting Eigen Haard na een draagkrachtmeting. De renovatie komt in feite neer op nieuwbouw en er bovenop verrijst een extra verdieping, waardoor het aantal woningen naar 188 woningen stijgt.

Dertig huishoudens willen na de renovatie terugkeren in de Aquariusflat. Die moeten dus in de komende twee jaar twee keer verhuizen: Eerst naar een gestoffeerde wisselwoning en daarna terug naar een flat op hun oude adres. Er zijn er sinds juli vorig jaar al negentig van de 148 verhuisd. Van de overgebleven huishoudens wil bijna de helft (zo’n 25) definitief verhuizen naar een andere woning, meldt Eigen Haard.

Uitvoeren

Bestuursvoorzitter Bert Halm van de corporatie zegt trots te zijn met uit uitslag van de draagkrachtmeting, die hij als een mijlpaal ziet. Hij geeft toe dat de steeds groter wordende mankementen van het gebouw jarenlang voor onrust onder bewoners, in de politiek en bij de gemeente zorgde. “Nu weten we zeker dat we de renovatie kunnen uitvoeren”, zegt hij. Halm belooft dat er in 2023 een nieuw en duurzaam gebouw staat, met dus veertig extra woningen.

Bewonerscommissie

“Ik wil vooral de leden van de bewonerscommissie een groot compliment geven”, zegt hij. “Samen met mijn collega’s hebben ze een goed plan gemaakt voor de huidige en voor nieuwe bewoners.” De steun voor het plan betekent dat de herhuisvesting van bewoners en de voorbereiding van de renovatie van de flat door kunnen.

Mijlpaal

“Dit is een mijlpaal waar ik blij en trots op ben”, zegt bestuursvoorzitter Bert Halm van Eigen Haard. “De technische mankementen hebben de afgelopen jaren voor veel onrust gezorgd bij bewoners. Nu weten we zeker dat we de renovatie kunnen uitvoeren. Daar gaan we enorm ons best voor doen zodat er in 2023 een mooi en duurzaam gebouw staat met 40 extra woningen. Ik wil vooral de leden van de bewonerscommissie een groot compliment geven. Samen met mijn collega’s hebben ze een goed plan gemaakt voor de huidige en voor nieuwe bewoners.”

Duurzaam

Volgens Eigen Haard zet men daar alles op alles om de er nog verblijvende huishoudens de komende maanden te verhuizen. Daarna zoekt de corporatie tijdelijke woningen voor de dertig huishoudens die terug willen. De nieuwe Aquarius wordt volgens Eigen Haard duurzaam, comfortabel, veiliger en dus groter.
De gevelisolatie, nieuwe verwarmingsinstallatie en zonnepanelen maken het gebouw duurzaam en zorgen voor lage stookkosten. Dankzij driedubbel isolatieglas, nieuwe keukens en badkamers stijgt het comfort. Door het bouwen van extra entrees wordt het gebouw intiemer en veiliger.

Acceptabel

Wethouder Rob Ellermeijer van Wonen, die in een brief aan de corporatie liet weten zich zorgen te maken over de herhuisvesting, zegt blij te zijn met het nieuws van Eigen Haard. “Onze berichtgeving vorige week heeft mogelijk ook een beetje geholpen. In ieder geval kunnen wij nu verder op weg naar een acceptabele oplossing voor de bewoners van de Aquariusflat”, zegt hij.

1 REACTIE

  1. In dat prachtige verhaal heeft men het nergens over de toekomstige huren. Dit lijkt mij toch wel van cruciaal belang, anders worden er weer 148 woningen van de soc voorraad afgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.