Omdat het door de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, waarvan burgemeester Tjapko Poppens vicevoorzitter is, als sportkantine wordt gezien, is  restaurant Brasserie10 bij de golfbaan Amsteldijk gesloten.

Het restaurant meldt erg teleurgesteld te zijn en dat het bericht over de verplichte sluiting hard aankwam. “Helaas worden wij gezien als een horecagelegenheid die aan of op een sportaccommodatie gelegen is”, meldt het restaurant. In elk geval tot 20 oktober blijft het dicht, op bevel van de Veiligheidsregio.

Corona

Hoewel het bij golfbaan ligt, trekt het vooral veel klanten die de golfsport geenszins beoefenen. En zoals ook andere horecazaken hield het zich volledig aan de RIVM-maatregelen rond corona.

Cliënten hebben verbaasd gereageerd, onder meer op social media. Men vindt het besluit van de regio over het algemeen waanzinnig.

Onzin

“Dat is echt onzin”, schreef iemand aan amstelveenblog.nl. “Het is gewoon een goed en gezellig restaurant, dat in de verste verte niet op een sportkantine lijkt, waar teams na afloop bier staan te hijsen.”

Om te voorkomen dat gasten elkaar zouden besmetten was door het golfcentrum een tent op het terras opgezet, waar de wind doorheen kan blazen, omdat die aan alle kanten open is.

Wind

Een Stadshartbewoner: “De wrede willekeur van deze sluiting bleek meteen bij terugkomst in het Stadshart, want daar zaten mensen in restaurants te eten en te drinken, niet alleen op de terrassen maar ook binnen. En daar blaast geen wind doorheen.”

Foto’s: R. van Waning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.