De Noorddammerlaan wordt afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer naar de Legmeerdijk. Wel komt et een bussluis ter hoogte van de Urbanuskerk, waar aan weerszijden fietsers en brommers over een fietspad worden geleid. B&W willen met een nieuw verkeersplan doorgaand verkeer uit Bovenkerk halen. Dat moet via Beneluxbaan en Bovenkerkenweg rijden. Bovenkerk blijft zo bewaard voor bewoners en voor wie er moeten zijn in bijvoorbeeld het Noorddamcentrum te bezoeken.

Lijnbus en daarbij horende bussluis verdwijnen volgens het plan, waarover bewoners van Bovenkerk zich woensdag kunnen uitspreken tijdens een inloopsessie, op Salamander tussen Kuifeend en Specht. Het gedeelte van de Vierlingsbeeklaan tussen de Pieter Langendijklaan en de Legmeerdijk wordt aangewezen als eenrichtingsweg. De laan zal van de Legmeerdijk af gesloten voor auto’s en motoren, alleen fietsers en bromfietsers zijn van het eenrichtingsverkeer uitgezonderd.

Te smal

De nu vaak als doorgaande route gebruikte Noorddammerlaan is daarvoor te smal, constateren B&W. Auto’s dreigen er in conflict te komen met fietsers en bromfietsers. Vooraf in de spitsuren is het er druk, maar werkverkeer moet van de route over de Beneluxbaan gebruik maken. “Het aantal verkeersbewegingen op de Legmeerdijk in Bovenkerk en de Noorddammerlaan in combinatie met het smalle profiel zorgt bij inwoners van Bovenkerk voor een verkeersonveilig gevoel”, zegt het plan. Door de Bovenkerkse gemeenschap is gevraagd autoverkeer te weren, vooral na een aantal ongelukken. Voor de bussluis bij de Urbanuskerk bestaat volgens B&W wel draagvlak bij bewoners en ondernemers. Alleen lijnbussen mogen en nu door.

Silversant

Het parkeerterrein bij Silversant blijft nu zowel van de Legmeerdijk als van de Noorddammerlaan bereikbaar. Om te ontmoedigen dat doorgaand autoverkeer gebruik gaat maken van de erftoegangswegen in Bovenkerk wordt het eenrichtingsverkeer in de Vierlingsbeeklaan, dat nu al geldt tussen de Noorddammerweg en de Pieter Langendijklaan, verlengd tot aan de Legmeerdijk. Vanaf de Legmeerdijk is voor motorvoertuigen het inrijden van de Vierlingsbeeklaan niet toegestaan. Het eenrichtingsverkeer geldt niet voor fietsers en bromfietsers. ‘=

Van 12 oktober af wordt het verkeersbesluit ter inzage gelegd en kan men reageren binnen zes weken bij het College van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen. Het is mogelijk om mondeling een zienswijze in te dienen, waarvoor men via het centrale nummer 020-5404911 een afspraak kan maken met de behandelend ambtenaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.