Financiële gemeente van de gemeente aan organisaties op het gebied van sport, cultuur en welzijn duurt voort tot 1 juli 2021. De gemeente volgt met het besluit de garantiesubsidie te verlengen voor maatschappelijke organisaties het Rijk. dat ook de steunmaatregelen tot die datum verlengd.

Sportkantines derven wegens sluiting inkomsten, musea en schouwburgen krijgen minder bezoek enzovoort. De gemeente houdt rekening met de voortdurende impact door de coronacrisis en -maatregelen, zegt zij. De maatschappelijke organisaties worden beperkt in hun mogelijkheden voldoende te verdienen.

Steunpakket

Het lokale steunpakket voor sport-, cultuur- en welzijnsorganisaties van 15 miljoen euro werd in april door de gemeenteraad ingesteld. Met de steun tot volgend jaar juli hoopt de gemeente dat de organisaties hun functie voor de stad behouden. Dat wordt, ondanks veel veerkracht en creativiteit, nu de maatregelen blijven voortduren, lastiger zonder steun van de lokale overheid voort te bestaan. Organisaties kunnen bij de gemeente onder andere een overbruggingssubsidie aanvragen.

https://www.amstelveen.nl/regelen-aanvragen/product/subsidies_subsidieregelingen_nadere-regel-garantiesubsidie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.