Op 11 oktober geeft om 16.30 uur een strijktrio een zondagmiddagconcert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Drie jonge musici bereiden zich voor op de Dutch Classical Talent competitie. Wegens de coronavoorschriften is er in de kerk maar ruimte voor dertig liefhebbers en daarom moet ieder zich vooraf opgeven (mail naar concert@kruiskerk-amstelveen.nl of via de website van de Kruiskerk). Vanwege registratie, gezondheidscheck en plaatsaanwijzing wordt men verzocht ruim op tijd te komen.

Runa ’t Hart

Kaarten kosten € 10 per stuk (jongeren tot 25 jaar € 5). Kijk voor meer informatie op de website van de Kruiskerk Amstelveen www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Corona

Ruña ’t Hart, viool, Kalle de Bie, cello en Martin Moriarty, altviool volgden hun opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en proberen nu een bestaan op te bouwen in de wereld van de klassieke muziek. Dat is in deze ‘coronatijden’ een ontzettend moeilijke opgave en men moet erg gedreven zijn om alle drempels en hindernissen op zijn pad het hoofd te kunnen bieden. Zij doen het en men steunt hen door te komen of te kijken. Als de belangstelling groter is dan er nu

Kalle de Bie

in de Kruiskerk mag worden toegelaten, zal een live-stream uitgezonden worden, zodat dan ook ieder thuis kan kijken en luisteren (en een donatie kan doen).

Oost-Europa

Ruña, Kalle en Martin komen met een programma waarin de hoofdmoot bestaat uit Oost-\Europese muziek uit de twintigste-eeuw: intensieve, dramatische, lyrische en zeker ook ritmische muziek gebaseerd op de dansen en volksmelodieën uit Oost-Europa. Zij spelen strijktrio’s van de Hongaars-Zwitserse componist Sandor Veress, van de Hongaar Béla Bártok en van de Roemeen György Kúndar. Maar ook de oude meester Johann Sebastiaan Bach ontbreekt niet: een van zijn triosonates heeft het drietal bewerkt voor strijktrio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.