Hoewel op twee pagina’s in de lokale krant woensdag nog aangekondigd welke kunstenaars er allemaal aan zouden meedoen, gaan de Open Ateliers dagen, vroeger de atelierroute geheten, niet door op 3 en 4 oktober.

De organisatoren trokken hun conclusies uit de verscherpte corona-maatregelen en denken door de route af te gelasten de veiligheid van kunstenaars en hun bezoekers het best te waarborgen.

Persconferentie

De organisatie nam het besluit na de persconferentie van Rutte en De Jonge, onder meer na overleg met de gemeente. Zij vindt het overigens wel pijnlijk en begrijpt dat het voor veel kunstenaars en cultuur minnende inwoners teleurstellend is. Zodra de coronacrisis voorbij is denkt zij de Open Ateliers alsnog te kunnen houden.  Overigens zijn een aantal werken van de deelnemende kunstenaars wel op een online expositie te bewonderen.

Foto: sieraad door Amke Homan op expositie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.