Van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober is het Kinderboekenweek 2020. Het thema is ‘En toen’, dus het verleden staat centraal. Het Kinderboekenweekgeschenk heet dit jaar De diamant van Banjarmasin en is geschreven door Arend van Dam. Dat krijgt met gratis in de boekhandel bij aankoop van € 12,50 aan kinderboeken.

Mylo Freeman verzorgde het Prentenboek ‘Tweeling’ van de Kinderboekenweek, Dat is van 30 september af te koop voor € 7,25 (zolang de voorraad strekt).

Corona

Coronaperikelen hebben ook hun weerslag op de Kinderboekenweekactiviteiten. Zo kunnen de boekenmarkten op school helaas niet doorgaan. Daarom koppelt boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg het tegoed voor de schoolbibliotheek (normaalgesproken opgebouwd tijdens de schoolverkopen) nu aan de verkopen in de boekhandel.

Van alle tijdens de Kinderboekenweek door school of door de (ouders / grootouders / begeleiders van de) kinderen zelf aangeschafte kinderboeken zal tien procent van het aankoopbedrag aan de schoolbibliotheek ten goede komen. Melden dus naar welke school dat geld moet.

Op de woensdagen 30 september en 6 oktober zijn er bij Blankevoort extra Voorleesuurtjes voor de kleintjes, om 10:00 en 11:00 uur. Wel graag vooraf aanmelden en doorgeven hoe laat men wil komen en met hoeveel personen (boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.