Behalve sportwethouder Rob Ellermeijer was ook de door o.a. training van kijkers op de televisie bekend geworden Olga Commandeur en voorzitter Anneke van Zanen van NOC*NSF vrijdag langs gekomen in de Ben Goudsmit Sporthal aan de Sportlaan. Ex-Amstelveense Commandeur stond daar op het podium om een fitnessles te geven in het kader van de van de Nationale Sportweek, waarbij zij in twee groepen in totaal zeventig volwassenen, voornamelijk senioren, een uur lang onder handen nam.

Vlnr: wethouder Rob Ellermeijer, Anneke van Zanen (NOC*NSF) en Olga Commandeur.

Zij eindigde steeds met het door Frank Sinatra gezongen ‘My Way’, waarop zijn liet bewegen en de laatste woorden zelf meezong. Overigens zaten alle activiteiten van AmstelveenSport vrijwel vol, vertelde directeur Heleen van Ketwich Verschuur met enige trots. Dat bekende dat er zo’n 550 inwoners aan deelnamen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat er veel leden van  sportverenigingen bij waren, maar er kwam bijvoorbeeld ook een vrouw naar de Ben Goudsmithal die zelf wel een sportief type was, maar negen andere dames had meegenomen om de training van Olga te ondergaan. Overigens waren het voornamelijk vrouwen die voor haar stonden.

Ambassadeur

“Ik ben een van de elf ambassadeurs van NOC*NSF, een ik kreeg voor de sportweek de specialiteit ouderen mee”, vertelde zij. “Eigenlijk heb ik het langst van mijn leven in Amstelveen gewoond en er een mooie tijd gehad” Daar is zij ook min of meer ontdekt. “Hier begon ik les te geven aan clubs, onder meer in de Meent. Ik heb ook volleybal geleid. Eigenlijk is de training hier begonnen.”

Sportstad

Inspiratie is ten  diepste het doel van de Nationale Sportweek. En Amstelveen zet daarin zijn beste beentje voor. “Wij zijn een echte sportstad”, vindt Ellermeijer. “Sport leeft hier enorm en wij hebben goede sportaccommodaties in Amstelveen. Daarin wil de gemeente ook de komende jaren veel investeren.” Haar doel blijkt iedere inwoner aan het bewegen te krijgen. In dat verband noemde hij het onlangs gesloten Sport Akkoord, waarbij allerlei sportaanbieders zijn betrokken en dat is gericht op allerlei doelgroepen, variërend van senioren tot minima, van kinderen tot nieuwe inwoners en van gehandicapten tot jongeren. De bedoeling is met een groter aanbod meer mensen aan het bewegen te krijgen.

Scholen

Ketwich Verschuur wilde nog wel even kwijt dat ook alle Amstelveense basisscholen mee met een gezamenlijk thema ‘Verboden te zitten!’ meededen aan de Sportweek.

In het kader van die week bracht ook voorzitter Anneke van Zanen van NOC*NSF vrijdag een bezoek aan Amstelveen. Ze vertelde dat oud-topsporters een uur lang op scholen komen vertellen over hub ervaringen en om kinderen te inspireren. Maar de vraag of haar organisatie alleen is gericht op topsport beantwoordt zij toch ontkennend. Hoewel zij anderzijds toegeeft dat sommige leerlingen het toch wel weer geweldig vinden met bokser Rico Verhoeven op de foto te gaan. Zien sporten en daarin iets bereiken vormt volgens haar een enorme impuls aan het sportwezen in het algemeen. Dat is naar haar mening ook goed voor de breedtesport. Ook dát is een onderdeel van NOC*NSF, naast topsport en het internationale sporten. “Maar ook lokale sporthelden spelen een rol in het vervullen van dromen”, zegt ze.

Kantine

Aansluitend aan de training en de rondleiding door de hal was er een lunch, verzorgd door Start Solutions. Deze stichting bevordert integratie van nieuwkomers in Amstelveen en organiseert (sport)activiteiten om isolement tegen te gaan. De kantine in de sporthal wordt geheel door haar geëxploiteerd vertelde Ketwich Verschuur.

Tijdens de sportweek, die overigens in het weekend nog voortduurt, waren beweegochtenden en –middagen in De Meerkamp en kinderen konden losgaan in de Beweegbox en de sportinstuif in de Meent. Door heel Amstelveen werd gewandeld, gefitnest en gefietst. Het thema van de Nationale Sportweek is #Sportdoetietsmetje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.