Ook Amstelveen haakt in bij de landelijke actie tegen het roken in oktober, waarin bekende Nederlandse rokers voorgaan. Voor de zevende keer vindt Stoptober plaats. De Amstelveens Rookvrije generatie ambassadeurs Anne en Saskia helpen op hun website kinderentegenroken.nl kinderen met tips om rokers te overtuigen om te stoppen en bij Griffioen in Uilenstede wordt 20 oktober om 20.00 uur de theatervoorstelling De sTOPPERS gegeven.

Dit jaar geven comedian Jörgen Raymann, actrice Tjitske Reidinga, presentator Rick Brandsteder, First Dates barman Victor Abeln en socialite Estelle Cruijff het goede voorbeeld.

Samen

Met deze landelijke actie wordt opgeroepen vanaf 1 oktober 28 dagen te stoppen met roken. Meer dan driehonderdduizend mensen deden de afgelopen jaren mee aan dit nationale stopmoment.

Onder de noemer ‘Stoppen doen we samen’ stoppen mensen door het hele land echt samen. Wethouder Zorg Marijn van Ballegooijen zegt te hopen dat dit jaar veel Amstelveners zullen meedoen. Hij herinnert er aan dat Amstelveen een rookvrije gemeente wil worden en doet daarom mee aan de Stoptober maand. “Door het samen te doen, krijgen stoppers een extra steuntje in de rug om het vol te houden”, zegt hij. “En als we naar een rookvrije generatie willen, zullen we met zijn allen het goede voorbeeld moeten geven. Ik ken geen ouder die hoopt dat zijn of haar kind later gaat roken.”

Tips voor kinderen

Anne en Saskia helpen dus op hun website kinderentegenroken.nl kinderen met tips om rokers te overtuigen te stoppen, omdat het niet alleen slecht is voor de rokers zelf maar ook voor de kinderen. “Dus als jouw opa of oma en andere familie leden roken, probeer ze dan te overtuigen dat ze moeten stoppen”, zeggen ze.

Gratis app

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de landelijke website stoptober.nl. Vanaf 28 september is de bijbehorende gratis app te downloaden die vanaf 1 oktober dagelijks steun biedt. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober.

Webinar

Op 28 september om 20.00 uur is een gratis webinar, voor iedereen die meedoet aan Stoptober en zich inschrijft op Stoptober.nl. Belangrijke tips en aanmoedigingen van coaches, artsen zullen in dit webinar aan bod komen. En is er gelegenheid om vragen te stellen.

Voorstelling

In de gratis theatervoorstelling De sTOPPERS in de Cultuurcentrum Griffioen is gericht op mensen naar wie de sigaret blijft lonken of stoppen nog niet is gelukt. Het is een vrolijke en prikkelende show voor iedere roker, ex-roker en mee-roker. Men kan zich aanmelden (en met hoeveel mensen men komt) bij STOPPERS@Amstelveen.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. Na afloop is er informatie over hulp bij stoppen met roken.

Bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober, net als voorgaande jaren, een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via www.bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.