Vanouds lijkt de bakfiets een typisch D66-fenomeen te zijn, maar het vervoermiddel lijkt inmiddels ook bij de VVD populair. Althans in Amstelveen, misschien een vrucht van de liberale coalitie. Of VVD raadslid Benjamin Smalhout per bakfiets naar Elsrijk is gereden werd niet bekend gemaakt, maar hij praatte in die wijk kort voor de raadsvergadering van woensdag wel met bewoners en stelde de burgemeester verschrikt wel vragen. Want in Elsrijk blijkt gejat te worden als de raven.

Bewoners melden onder meer dat er grote hoeveelheden (elektrische) bakfietsen worden gestolen, zei hij in de meeting van de gemeenteraad. En er wordt ook weer volop in auto’s ingebroken. Wanneer denkt de gemeente daar ets aan te doen? Dat was eigenlijk zijn vraag. “Het is toch te gek voor woorden dat Amstelveners hun zuurverdiende voertuigen niet meer voor de deur durven te parkeren.”

Camera’s

Nou ja, diefstal komt in héél Amstelveen voor, al lijkt het nu even vooral met de veiligheid in de wijk Elsrijk fout te gaan. De burgemeester meldde opnieuw dat de misdaad in Amstelveen de laatste jaren minder wordt, maar ja….

Smalhout had met buurtbewoners gesproken en een van hen zei: “In onze straat zijn in een tijdsbestek van amper een maand vier elektrische bakfietsen gestolen. De buurt is hier erg onrustig over en bewoners zijn het inmiddels meer dan beu”. Hij stelde de burgemeester plaatsing van ANPR-camera’s voor en wilde wijkgerichte communicatie over het probleem. “Ik ga mijn best doen om de rust weer te laten wederkeren in de buurt,” zegt hij. Of dat wat helpt zal de tijd leren.

Foto: Smalhout op bakfiets

2 REACTIES

  1. ‘diefstal komt in héél Amstelveen voor’

    En dat is ook precies wat de burgemeester zei in zijn antwoord. In augustus zijn 34 fietsen gestolen in heel Amstelveen, waarvan 7 in Elsrijk. De burgemeester noemde dat een piek, maar dat zei hij misschien meer om zijn partijgenoot heel te laten, want het was natuurlijk vragen naar de bekende weg.

  2. Een volstrekt non-issue. Weliswaar vervelend, maar dat is nu eenmaal het gevolg van wonen in dichtverstedelijkt gebied. Maar ja in Elsrijk woont veel van de achterban van onze aller burgervader en dan moet je wat zeggen. Dat er in onze gemeente op grote schaal vriendjespolitiek , wat bijna aan corruptie grenst ,wordt bedreven totaal niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.