Samen met het Regionaal Energieloket organiseert de gemeente een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen Amstelveen Noord, om bewoners te helpen zelf energie op te wekken. Huiseigenaren in dat deel van de stad krijgen deze week een uitnodiging voor een online informatieavond op woensdagavond 30 september van 19.30-21.00 uur.

Volgens wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid is er veel vraag naar zonnepanelen. Die verlagen de energierekening en verminderen de CO₂-uitstoot, zegt ze. De investering wordt volgens haar in de regel in 5 tot 10 jaar terugverdiend. Vorig jaar zijn door een collectieve inkoopactie bij ruim vierhonderd huishoudens zonnepanelen geïnstalleerd. “Daarmee besparen we in Amstelveen 669.000 kilo CO₂ extra per jaar,” zegt Gordon.

Informatie

De website van het Regionaal Energieloket staat al open voor inschrijvingen voor een vrijblijvende woningopname door een installateur. Daar is ook een informatiepakket met prijsindicaties te vinden.

Het Regionaal Energieloket heeft in verschillende gemeenten dergelijke acties georganiseerd en werkt met betrouwbare installateurs uit de regio, meldt de gemeente. Op haar verzoek is een ervaren installateur gekozen. Op regionaalenergieloket.nl/amstelveen is alle informatie over de zonnepanelenactie terug te vinden.

Wanneer inwoners als particulier zonnepanelen kopen kan de 21% btw op aanschaf en installatie worden teruggevraagd bij de Belastingdienst. Het Regionaal Energieloket vertelt hoe dat moet.

1 REACTIE

  1. Volgens onze SuperFloor zijn de zonnenpanelen in 5 tot 10 jaar terug verdiend. Dat lijkt me dan een superrendement er vanuitgaande dat ze zo’n 20 jaar meegaan. Daarom wil ik wel eens weten waarom de overheid niet zelf overal die dingen installeert? Of zou het soms een sprookje zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.