Naar de aan het ministerie van Binnenlandse Zaken aangevraagde elf miljoen subsidie voor de bouw van 1600 woningen op bedrijventerrein Legmeer kan de gemeente voorlopig fluiten. Een teleurgestelde wethouder Floor Gordon deelde dat mee aan een raadscommissie, maar wil opnieuw een aanvraag indienen voor de tweede ronde van de subsidie-uitbetaling.

Voor de eerste zogenoemde tranche hoorde Amstelveen kennelijk bij de helft van de in totaal 52 aanvragen die niet werden gehonoreerd. Uit de regio kwamen er tien, waarvan er maar vier een gevraagde bijdrage krijgen. Gordon vist mee naar de 710 miljoen doe nog in het rijkspotje voor woningbouwimpuls zitten. Aanvragen moeten daarvoor 1 november binnen zijn en de minister besluit volgend jaar februari.

Rapport

Over de redenen voor de afwijzing wordt binnenkort een rapport naar de gemeente gestuurd. Bij het ministerie is overigens expertise aanwezig die haar wil helpen de kansen te vergroten. Maar om in aanmerking te komen moet minstens de helft van de woningen ‘betaalbaar’ zijn. Daar zou wel eens de schoen kunnen wringen in Amstelveen, want huurwoningen in de vrije sector mogen niet meer dan duizend euro kosten en koopwoningen € 310.000. En verder natuurlijk sociale huur, maar in die klasse denkt Amstelveen genoeg voorraad te hebben. Wat verstaat men in Amstelveen onder betaalbaar? vragen bijvoorbeeld GroenLinks en de SP zich steeds af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.