Het eerste zogeheten Beweegbingospel werd maandag (21 september) aan wethouder Marijn van Ballegooijen van Zorg en Welzijn overhandigd door directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport. Dat gebeurde in Wijkcentrum Alleman. Het is bestemd voor de mensen met lichte dementie. In het Odensehuis deed Van Balleggooijen een spelletje met hen en overige geïnteresseerden.

De Beweegbingo is door AmstelveenSport in eigen beheer ontwikkeld. De vormgeving van het spel lag handen van Hilde Leusink van 100% Hilde. De visie achter dit spel is dat het overal en met iedereen gespeeld kan worden, ongeacht de eventuele beperkingen van de deelnemers. Bingo is zo’n algemeen begrip dat er ook geen begeleider nodig is om het te spelen. Het kan overal neergelegd worden en mensen kunnen er zelf mee aan de slag.

Plezier

“Als je plezier hebt in bewegen, dan blijf je dat ook doen. En bewegen is belangrijk voor de gezondheid, maar ook voor de sociale contacten, zoals hier in het wijkcentrum Alleman. Ik zie met hoeveel plezier deze deelnemers en ikzelf meedoen aan deze Beweegbingo”, zei Van Ballegooijen.

Sportweek

De Beweegbingo wordt verder uitgezet in Amstelveen. Mieke Regelink van het AmstelveenSport kwam er dinsdag mee naar de opening van de Nationale Sportweek in de Luwte en is donderdag (24 september) in Dagcentrum Westwijk. Voor meer informatie over de Beweegbingo: Mieke Regelink, 088-8585104, m.regelink@amstelveensport.nl

Men kan Beweegbingo zowel zittend als staand spelen en iedereen begrijpt het, zegt Regelink. “AmstelveenSport wil met dit spel de drempel om te gaan bewegen verlagen, bijvoorbeeld in buurthuizen en wijkcentra.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.