Er is weer een programma ZAAI afgerond, waarin ondernemers hun kennis deelden met 21 startende ondernemers uit Amstelveen. De starters vertelden op de slotbijeenkomst wat ze geleerd hebben het afgelopen half jaar.

Het is een project van de gemeente, in nauwe samenwerking met de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) en de Rabobank Amstel & Vecht. Het doel is volgens wethouder Floor Gordon van Economie beginnende ondernemers te helpen bij de start van hun zaak, door de vaardigheden daarvoor te versterken.

Verbonden

De cursisten volgen een aantal masterclasses, krijgen individuele coaching én helpen elkaar door intervisie. “De starters worden met elkaar verbonden en door de OA ook met de lokale ondernemers,” zegt Gordon.  “Door ZAAI hebben de deelnemers hun ideale klant, richting en missie helderder en praktische tools op gebied van sales, marketing en financiën.”

Programma
De Masterclasses Marketing, Business Model Canvas en de eerste intervisiebijeenkomst konden nog live plaatsvinden. Door de Corona veranderde de vorm van het programma en werden de Masterclasses online gedaan. Normaliter worden er ook een aantal lokale bedrijven bezocht. In plaats van de bedrijfsbezoeken werden extra vragenuurtjes ingelast over financiën, sales en marketing.

Samen

Op 21 augustus was er weer een live bijeenkomst georganiseerd door ZAAI-deelnemer Mariëlle IJkel (Buitengewoon Leefstijlcoaching). Ook is er een mooi samenwerkingsverband ontstaan tussen vijf ZAAI-deelnemers: Zuleima van Heyningen (Visie Arbeid & Gezondheid), Klaas Smit (Michael Henderson Recruitment), Natascha Pelgrom, (Het Kleurgebeuren), Joanna Vunderink Photography en Anja Reijmers Coaching. Zij voegden hun ambitie, professies en doorzettingsvermogen samen en lanceerden de Carrière-Booster, om niet alleen elkaar te helpen maar ook diegenen die ten gevolge van het virus zonder werk (komen te) zitten.

Meer weten over de deelnemers van dit jaar of over het programma ZAAI? Kijk dan op zaaiamstelveen.nl/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.