Een gratis training in omgaan met geweld start op dinsdag 20 oktober in wijkcentrum De Bolder aan Groenhof 140.  In totaal bestaat die training, gegeven onder de naam Empowerment door maatschappelijke werkers, uit acht bijeenkomsten van twee uur en er kunnen maximaal tien mensen aan deelnemen.

Mensen kunnen op verschillende manieren met geweld geconfronteerd worden, is de redenering erachter. Huiselijk en in de werkomgeving met geweld worden geconfronteerd zijn maar een paar situaties waarin het zich kan voordoen.

Pesterij

Het komt veel voor en kent allerlei vormen: vernederen, pesterijen, geestelijke en lichamelijke mishandeling maar ook een overmatige controle over bijvoorbeeld geld, telefoon en vriendschappen. “Vaak heeft geweld te maken met verstoorde machtsverhoudingen en de behoefte macht uit te oefenen”, zegt Participe Amstelland die de training organiseert en bestemd is voor mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met een geweld.

Voorkomen

Doel is het stoppen van geweld en herhaling voorkomen. Tijdens de training wordt informatie gegeven en gewerkt met huiswerkopdrachten. Aan de hand van praktische tips en oefeningen wordt nieuw gedrag mogelijk. Er wordt onder andere gewerkt met voorbeelden van deelnemers die deze willen delen. Deelname aan de groep maakt dat deelnemers ervaringen van elkaar herkennen en steun vinden.

Wie wil meedoen, kan zich opgeven via team.amstelveen@participe.nu of bellen met 06-53558736 of 020 – 5 430 440. Na aanmelding wordt men uitgenodigd voor een intakegesprek waarin de verwachtingen worden besproken en wordt verteld over de werkwijze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.