Tijdens de 29e manifestatie ‘Open Ateliers Amstelveen’ op zaterdag 3 en zondag 4 oktober van 11.00 tot 17.00 uur staan 24 ateliers open voor bezoekers. Aan dit kunstevenement doen in totaal zestig kunstenaars mee. Het evenement wordt online geopend door cultuurwethouder Herbert Raat.

Een aantal van hen stelt het atelier dus open voor publiek, maar er zijn ook acht locaties waarin kunstenaars gezamenlijk exposeren: het Raadhuis, Platform-C, Ateliers 2005, Villa Randwijk, Ateliers A24, Het Jagershuis, SAKB en de gastlocatie Odin, ook van het SAKB.

 Routeboekje

Op de website staan alle kunstenaars en hun locaties duidelijk en overzichtelijk aangegeven. Wil men liever een routeboekje, dan is dat op beide atelierdagen gratis op de locaties en ateliers te krijgen.

Volgens de richtlijnen van het RIVM is er vanwege Corona geen grootse opening van een centrale expositie. De overzichtstentoonstelling is dit jaar een online tentoonstelling waarin een preview wordt getoond van alle deelnemende kunstenaars en hun artist statements. Alle informatie is terug te vinden op de website www.openateliersamstelveen.nl

Open Ateliers Amstelveen 2020 wordt dit jaar georganiseerd door Kunstvereniging Amstellandkunst (VAK), in samenwerking met de Gemeente.

Het Amstelveense kunstenaarscollectief is een platform voor in de regio Amstelland werkende beroepskunstenaars. De VAK moedigt uitwisseling van inspiratie aan door cross-over samenwerkingsverbanden aan te gaan en elkaar uit te dagen. info@openateliersamstelveen.nl. www.amstellandkunst.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.