Grote bouwprojecten gaan veelal gepaard met een rattenplaag. Zowel Clint Nieuwendijk van het CDA als Bert de Pijper van de ChristenUnie zeiden dat woensdag in de raadscommissie Burgers en Samenleving.

De Pijper, zelf wonend aan de Ouderkerkerlaan, klaagde over ratten door de ombouw aan de Beneluxbaan van de Amstelveenlijn. Nieuwendijk zag het aantal ratten zich al uitbreiden bij verbreding van de A9 en zei verder dat bellen met de gemeente tot niets leidt, omdat men daar zegt dat een particulier bedrijf maar voor de bestrijding moet zorgen.

Weinig hoop

Wethouder Floor Gordon gaf de klagers in de vergadering weinig hoop en wel toe dat de gemeente er in feite zelf niets aan doet. Of in haar woorden: De taken van de gemeente op het gebied van ongediertebestrijding zijn de laatste jaren sterk verminderd. Wat zich op het privéterrein afspeelt, moeten de burgers zelf maar oplossen. “Het is hun eigen verantwoordelijkheid,” zei ze.

Eendjes

De gemeente ziet het als haar taak vooral voorlichting over het probleem te geven, bijvoorbeeld in de richting van mensen die eendjes voeren, hoe lief bedoeld ook. Maar ook met vuilniszakken buiten zetten, moet men heel voorzichtig zijn, want die worden vaak open gemaakt door ratten, zei Gordon.

 

3 REACTIES

  1. Tja Hrn. Nieuwendijk en De Pijper als ook u uw raadlidmaatschap denkt te benutten om uw privé issues opgelost te krijgen heeft u pech. Dat werkt alleen als u in het college zit.

  2. Het is toch door de ratten besnuffeld wat mevr. Floor Gordon hier uitbraakt. Rattenbestrijding is niet zo maar wat. Het draagt bij tot de volksgezondheid en het enige wat zij te melden heeft dat het de individuele verantwoordelijkheid is van de burger bij een terugtredende overheid, terwijl diezelfde overheid in dit specifieke geval oorzaak is van dit probleem. Maw de burger heeft wel eigen verantwoordelijkheid, maar de overheid niet! 🤮🤮Ook heeft zij het nog over het buiten zetten van vuilniszakken. Ja, dat gebeurt door een stel aso’s maar ze vertelt er niet bij dat menige vuilcontainer door haar falende vuilophaaldienst niet op tijd geleegd wordt. Kortom haar beleid is meer van de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
    Maar wel haar partijgenoot Aslanjan steunen, terwijl die duidelijk zakelijk voordeel had van de afsluiting van de Dorpsstraat. De D in hun naam kunnen ze beter vervangen door de H van hypocrieten.

  3. Volgens wethouder Floor Gordon (D66) zijn burgers verantwoordelijk voor wat zich op hun terrein afspeelt en moeten zij dat dan ook zelf maar oplossen.

    Dat geldt niet voor dingen die door toedoen of nalaten van anderen op iemands terrein gebeuren of terechtkomen, zoals neerstortend vliegtuig of drone, auto die hek of gevel ramt, brand in belendend perceel, neerstortende gevelplaat van kantoorgebouw, buurjongen die een bal door de ruit trapt, e.d., en dus ook een overheid die een overstroming, gaslek, rattenplaag, o.i.d. veroorzaakt.

    De tijd van de terugtredende overheid hebben wij trouwens na alle ellende wel gehad. Het wordt tijd dat de overheid weer haar taken en verantwoordelijkheden oppakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.