De gemeente onderzoekt de behoefte aan een wijkbus in Kostverloren en Kronenburg en aan een directe verbinding met Ziekenhuis Amstelland. Overigens door wijkplatform Bankras-Kostverloren aangedrongen op een busverbinding dwars door Amstelveen en langs alle belangrijke punten, zoals het zieken- en het raadhuis.

Rob Ellermeijer

Maar de gemeente ziet nu alleen de wijken Kronenburg en Kostverloren. Aan bewoners kunnen een online vragenlijst invullen. “De uitkomsten nemen we mee in de gesprekken met de Vervoerregio en Connexxion en ten behoeve van de bestuurlijke besluitvorming over een eventuele wijkbus, waarbij een proefperiode ook tot de mogelijkheden behoort,” zegt wethouder Rob Ellermeijer. Bewoners van de wijken worden per brief uitgenodigd een online vragenlijst in te vullen. Het onderzoek loopt tot en met 2 oktober.

Fijnmazig

In het onderzoek kunnen bewoners behoefte aan maatwerk aamgeven, zoals een kleiner personenbusje dat misschien door vrijwilligers gereden kan worden.

De gemeente zegt te vinden dat op sommige plekken een te grote afstand bestaat tot een bus- of tramhalte, vooral voor mensen die slecht ter been zijn is dit een belemmering. Dus gebrek aan fijnmazigheid.

Verbeteringen

Volgens Ellermeijer zijn al wat verbeteringen doorgevoerd, zoals dat buslijn 174 Amstelveen Noordwest bedient en sinds december buslijn 199 weer via Ziekenhuis Amstelland naar Busstation Amstelveen rijdt. “Bijzonder aandachtspunt blijven de wijken Kostverloren en Kronenburg“, zegt Ellermeijer. “Daarom zetten we hier nu op in.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.