Hoewel velen een andere indruk hebben zegt de gemeente graag te willen dat haar inwoners participeren in ‘het sociale leven’.  Om die reden heeft zij een concept klaar voor een nieuwe visie, die ‘Amstelveen ontmoet elkaar’ heet en waarop formeel tot 12 oktober inspraak kan worden gepleegd. Wie denkt zijn zegje te kunnen doen over heikele onderwerpen als bouwprojecten. Die en andere projecten zijn uitgesloten. Men kan alleen iets kwijt over wijkcentra, bewonersinitiatieven en ‘over samenleven in een internationale stad’, wat dat ook moge wezen.

Eigenlijk zegt de gemeente, net als in vorige ‘visies’, zoals ‘Mensen maken Amstelveen’, opnieuw dat ontmoeten ‘de sleutel tot een stad waarin bewoners betrokken zijn bij elkaar”. Maar intussen blijkt slechts één procent digitaal mee te doen.

De ontmoeting komt niet altijd makkelijk tot stand, geeft de gemeente toe. ‘Soms kennen buren elkaar helemaal niet. Internationale nieuwkomers vinden vaak lastig aansluiting en dat geldt ook voor bewoners met een beperking.’

Volgens de gemeente is de visie, die volgens bijvoorbeeld Burgerbelangen Amstelveen van weinig visie getuigt, tot stand gekomen via stadsgesprekken, bezoek aan wijken en wijkencafés. In elk geval kwamen bij de zogenoemde stadsgesprekken ontzettend weinig (door loting gekozen) mensen opdagen.

De visie ‘Amstelveen ontmoet elkaar’ is te vinden op www.amstelveen.nl/ontmoeten. Daarna zal de visie worden aangeboden aan de gemeenteraad ter besluitvorming (december 2020). De uitvoering begint in de eerste maanden van 2021. U kunt uw reactie mailen naar ontmoeten@amstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.