In totaal € 621.490 is gemoeid met de kwijtschelding van huur en gemeentelijke lasten voor een half jaar voor culturele instellingen. Dat bedrag was iets hoger dan in het voorstel van B&W aangegeven, zei wethouder Herbert Raat. De gemeente wil door die kwijtschelding ook bereiken dat de culturele bolwerken kunnen profiteren van de provinciale en nationale hulpfondsen, die alle ook financiële steun voor cultuur van de lokale overheden vergen.

Vraag van diverse raadsleden tijdens de vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen was waarom voor Amstelveens Poppentheater en SAKB, respectievelijk maar twee en vier maanden dreigden te worden kwijtgescholden en voor de andere zes. Dat had te maken met de aanvragen, maar was inmiddels rechtgetrokken, zei Raat. Vandaar ook het hoger uitvallen van het bedrag.

Daarvan is voor Schouwburg Amstelveen met meest nodig, met € 217.590. Het Cobra Museum wordt € 189.462 kwijt gescholden, P60 € 64.260 en Platform C € 115.259. Voor Griffioen, Poppentheater en SAKB zijn aanmerkelijk lagere bedragen nodig.

Veranderingen

Intussen staat het lokale cultuurbeleid grote veranderingen te wachten, zei Raat. Samen met de instellingen wil hij die realiseren. “Een crisis is ook een tijd voor verandering.” Er komt het volgend voorjaar een nieuwe cultuurvisie voor langere termijn die de nu gangbare en pas vastgestelde nota vervangt.

2 REACTIES

  1. Herbert Raat en visie.. Zijn scores op zijn andere beleidsterreinen (Handhaving, Monumenten en Stadshart) rechtvaardigen geen hoge verwachtingen. Het is echter inmiddels wel duidelijk dat Raa een luizenbaan in de cultuursector ambieert. Zijn aangekondigde nu visie is dus zijn toelatingsexamen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.