Volgens coalitiepartij D66 staat een tweede uitbraak van het coronavirus voor de deur en in verband daarmee moet een actieplan voor individuele sporters sneller worden uitgevoerd. Dat zegt raadslid Anne-Mieke van der Vet in schriftelijke vragen die zij aan sportwethouder Rob Ellermeijer stelde.

Anne-Mieke van der Vet

Het plan, waarover D66 vorig jaar ook al vragen stelde, betrof onder meer het wegwerken van achterstallig onderhoud op de routes die door individuele sporters veelvuldig worden gebruikt. Eerder meldde Ellermeijer dat onderzoek naar de routes van de individuele sporters nodig was. Pas daarna zou het plan worden uitgewerkt.

Routes

Maar de coronacrisis, met maatregelen als 1,5 meter afstand en binnen blijven bij klachten, maakt dat er nu snel voldoende veilige routes moeten komen, zegt Van der Vet. Dat betekent volgens haar dat er zo snel mogelijk voldoende en veilige routes beschikbaar moeten komen voor de individuele sporter met goede aanduidingen maar vooral ook met goede hygiënische voorzieningen en mogelijkheden om op de routes 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Resultaten

Zij wil dat de gemeenteraad wordt geïnformeerd over hoe het nu met het plan staat. “Kan het actieplan dan in oktober worden vastgesteld door het college en aan de raad toegezonden”, vraagt ze. “En wanneer kunnen dan de individuele sporters de eerste resultaten zien?”

En intussen wil zij wel dat met de corona-maatregelen rekening wordt gehouden, bijvoorbeeld door voetbediening van watertappunten of drinkwaterfonteinen. “Is het mogelijk om op de routes voldoende afstand van anderen te kunnen houden?” vraagt Van der Vet tenslotte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.