Het leek er op dat de Amstelveense politie via sociale media een kliklijn wilde en burgers werden opgeroepen te melden waar een illegaal feestje dreigde te ontstaan. De politie heeft inmiddels een rectificatie geplaatst, meldt burgemeester Tjapko Poppens. “Ik houd ook niet van een klikkersmaatschappij.”

Burgemeester Tjapko Poppens

Het gaat volgens hem wel om illegale en veelal massale feesten. Die worden vaak door professionals georganiseerd, zegt wethouder Herbert Raat van Handhaving. Zelf was Poppens trouwens degene die de troep ontdekte van zo’n feest dat in de nacht van zaterdag op zondag kennelijk achter het raadhuis was gevierd. “Ik was daar men mijn vrouw zondagmorgen om kwart over acht aan het lopen, dat doen wij wel vaker, toen ik waarschijnlijk als eerste de vuilnis zag. Heb persoonlijk nog de gemeente reinigingsdienst gebeld.”

Overigens maakte de politie vroeg in de ochtend na klachten over geluidshinder van omwonenden een einde aan het feest.

Rectificatie

‘Was vast leuk en gezellig maar wel verboden’, twitterde de politie. En later vroeg die om desnoods anoniem aan inwoners informatie over ‘een mogelijk feest of de organisatie daarvan’ te melden. ‘Bel Meld Misdaad Anoniem’ stond er.

“De politie had een heel andere bedoeling dan burgers tot zoveel mogelijk klikken oproepen”, zegt Poppens. “Vandaar ook de rectificatie later. Maar wij moeten natuurlijk voorkomen dat 250 jongeren bij elkaar komen om zonder afstand te houden illegaal te feesten. Dáár gaat het om. Zoals dit weekend achter het raadhuis.”

Foto: troep na feest achter raadhuis

3 REACTIES

  1. Overlast en ernstige overtredingen dus niet melden?

    Hoe denken de burgemeester en de wethouder van Handhaving over de sociale controle waardoor woonwijken en stadscentra veilig, prettig en bewoonbaar blijven?

    ‘Wethouder Raat van Handhaving’. Ik moet altijd lachen als ik dat lees.

  2. Als er duidelijk sprake is van asociaal gedrag , vind ik doorspelen naar de politie juist sociaal en maatschappelijk gedrag en dan bedoel ik niet een bijstandsmoeder die er een werkhuisje bij heeft. Maar dat zullen vele VVD’ers met mij eens zijn, want juist zij maken veel gebruik van deze goedkope arbeidskrachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.