In het Cobra Museum gaat 11 september de tentoonstelling Ben Cobra open. Die is ingericht door kunstenaar en gastcurator Aziz Bekkaoui. De performers zijn onder anderen Ludique, Uri Eugenio en Oene van Geel. Arnon Grunberg verzorgt op 10 september de opening.

Hij koppelt naar zijn zeggen non-conformisten aan de museumcollectie en laat op die manier de zoektocht van Cobra zien naar hoop, drang naar vrijheid, spontane expressie en zowel maatschappelijke als artistieke vernieuwing zien, die nu nog even belangrijk zijn als destijds.

25

Bekkaoui nodigt voor de expositie ruim 25 naar zijn mening kleurrijke en opvallende individuen uit, zoals Amterdams kinderburgemeester Ilias Admi, tot choreograaf Uri Eugenio, voorzitter Raad van Toezicht van de UvA Marise Voskens en auteur Arnon Grunberg. Ook het aantal collectiestukken op de expositie is ongeveer 25. Aziz Bekkaoui toont die samen met foto’s van deze uiteenlopende groep ‘non-conformisten’. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst is zeven dagen per week open van 11.00-17.00 uur (tot en met 27 september 2020). Reserveer een online ticket via cobra-museum.nl 

Foto: Marise Voskens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.